Tretji čas kvalifikacij je postavil Britanec Jenson Button (McLaren-Mercedes), ki pa bo zaradi menjave menjalnika dirko začel šele z osmega mesta.

Dvakratni svetovni prvak Vettel, ki je dobil zadnjo preizkušnjo za VN Singapurja, je vpisal svoj že 34. najboljši startni položaj v formuli 1 ter četrtega zaporednega v Suzuki. Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva Španec Fernando Alonso (Ferrari) je v kvalifikacijah vpisal šele sedmi čas, nedeljsko dirko pa bo začel s šestega mesta.

Zgolj 13. čas kvalifikacij je dosegel Nemec Michael Schumacher (Mercedes), ki se bo ob koncu sezone tekmovalno upokojil. Schumacher bo sicer startal iz zadnje vrste, ker je izgubil deset startnih mest zaradi povzročitve nesreče na dirki za VN Singapurja.

Po kvalifikacijah je Vettel moral na zagovor. Ob koncu finalnega dela naj bi v zadnji šikani oviral Alonsa, ki se je pritožil. Komisarji so nemškemu dirkaču na veliko žalost Alonsa izrekli le opozorilo.

Na zagovor je moral tudi novinec Francoz Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), ki je v prvem delu kvalifikacijskega treninga blokiral Bruna Senno (Williams). Francoz je izgubil tri startna mesta, kar pomeni, da se je premaknil s 16. na 19. mesto.