Začetek dvoboja zmajskih mest - tako Ljubljana kot Celovec imata za simbol v grbu zmaja - se je začel sanjsko za domače. Že po 26 sekundah igre je namreč plošček končal za hrbtom Andyja Chioda. Spet je bil kot podajalec zraven Muršak, njegov strel je vratar Korošcev le dobil, na pravem mestu pa je bil Chris d'Alvise. Ljubljančani so nadaljevali poletno in všečno, si pripravili še nekaj priložnosti, obe moštvi pa sta se ob strogem sodniškem kriteriju večkrat lahko preizkusili tudi v igri 5-4. Sredi tretjine je ob igralcu manj pobegnil Michael Ratchuk, a so ga tekmeci s prekrškom ustavili, v 17. minuti pa so svojo tretjo prednost igralca več domači le izkoristili, spet je bil na delu prvi napad z Muršakom, strelec pa znova d'Alvise. A še pred koncem tretjine so na enak način znižali tudi gostje, ko je s strelom od daleč vratarja Jerryja Kuhna ugnal Thomas Hundertpfund.

Celovčani so na začetku drugega dela močneje pritisnili in Kuhn je imel precej dela, izkazal pa se je še posebej ob nevarnem strelu Hundertpfunda v 25. minuti. Svoje priložnosti so imeli tudi zeleno-beli, a jih niso izkoriščali. Matej Hočevar, d'Alvise in Damjan Dervarič so bili nenatančni ali pa sta ploščke polovila Chiodi oziroma Rene Swette, ki ga je za nekaj minut zamenjal v celovških vratih. Ljubljančani so imeli v drugem delu tudi edini igralca več na ledu, vendar je Patrick Coloumbe zgrešil iz neposredne bližine. Kazen je prišla tik pred koncem tretjine, po novem nekajminutnem pritisku Korošcev in napaki Simona Fergusona, ki mu ni uspelo ploščka poslati iz obrambne tretjine, je Martin Schumnig s strelom pod prečko izid izenačil le 11 sekund pred koncem tretjine.

A če so Celovčani gole dajali ob koncu tretjin, so bili tokrat Ljubljančani nabrušeni na začetkih. V 38. sekundi zadnje je namreč Brock McBride izkoristil zmedo pred vrati tekmecev in povišal na 3:2, spet pa je podajo prispeval tudi Muršak. A veselje ni trajalo dolgo, po napaki vratarja Kuhna je Thomas Koch pet minut pozneje spet izenačil. Ker po rednem delu ni bilo zmagovalca, KAC je sicer ob koncu pritisnil, a so se domači ubranili, ti pa so imeli priložnost z igralcem več v zadnji minuti, je bil na vrsti podaljšek. V tem so bili za odtenek boljši domači, Miha Verlič je imel najlepšo priložnost, gola pa ni bilo. Pri kazenskih strelih je novi junak Tivolija Muršak enkrat zadel, enkrat pa zgrešil in zmaga je z dvema natančnima streloma Tylerja Spurgeona odšla v Celovec.

V nedeljo se bodo Ljubljančani na tekmo 10. kroga odpravili v Znojmo.