Halcom je bil gazela leta 2003 in najboljši zaposlovalec Dnevnikovega izbora Zlata nit leta 2007, Si.mobil je bil najboljši zaposlovalec v letih 2009 in 2010, leta 2011 pa je bil med finalisti, medtem ko se Imas redno uvršča med 101 najboljšega zaposlovalca Zlate niti. The Guardian v svojem članku omenja občudovanja vredne rezultate, ki jih daje slovenski sistem certificiranja dobrih praks družini prijaznih podjetij - predvsem se rezultati kažejo pri zmanjševanju bolniških staležev in povečanju učinkovitosti ter motivacije zaposlenih, pa tudi v predanosti podjetju. Družini prijazna podjetja namreč zaposlenim z majhnimi otroki omogočajo fleksibilen delovni čas, vsem zaposlenim ponujajo programe za zmanjševanje stresa na delovnem mestu, prav tako pa tudi dobre možnosti za čim boljše usklajevanje kariere in družinskega življenja.

In kako so se omembe v članku The Guardiana razveselili v podjetjih? "Gre za priznanje, da so Halcomove vrednote prave, saj verjamemo, da je lahko podjetje uspešno le, če so sodelavci zadovoljni tako v službenem kot tudi domačem okolju. Zato jim poskušamo čim bolj prisluhniti in pomagati pri usklajevanju službenih obveznosti s prostim časom in družino," pravi Boris Mesarić, vodja marketinga in korporativnega komuniciranja v Halcomu. V tem podjetju so za otroke zaposlenih uredili vrtec "Hiša otrok srečnih rok", v katerem dela tudi vzgojiteljica, ki z otroki govori samo angleško, poleg tega pa staršem omogočajo še vrsto drugih ugodnosti. Tudi za Si.mobil je certifikat družini prijazno podjetje zelo pomemben, še bolj pa je pomembno dejstvo, da ga zares živijo in da ustvarjajo delovno okolje, ki presega merila certifikata, je povedala Tamara Valenčič, direktorica Službe za korporativno komuniciranje in strateško upravljanje človeških virov v Si.mobilu. "Morda bodo tovrstne spodbude dale malo več zaleta tako državi kot še kateremu podjetju, ki bo morda začelo razmišljati v smeri večje prijaznosti do svojih zaposlenih," je še dodala Valenčičeva.

Pisanje v uglednem časopisu je priznanje tudi za podjetje Imas, v katerem po besedah direktorja Aleša Uršiča upajo, da bosta tako sedanja vlada kot opozicija pri spreminjanju delovne zakonodaje uspešnejši, kot so bili akterji v preteklosti in da bodo uzakonili tisto, kar poskušajo družini prijazna podjetja izpeljati v svojih kolektivih. "V Imasu se namreč zavedamo, da so zaposleni tisti, ki prispevajo k rasti podjetja," pravi Uršič, in dodaja: "Ponosen sem, da v kriznih časih nismo odpuščali na pamet, temveč smo se šli socialni kapitalizem. Število redno zaposlenih za nedoločen čas celo nenehno povečujemo".