Za oddih na Pokljuki, Debelem rtiču, Bledu, Starem vrhu, Ptuju in v Gričicah, Logarski dolini, Brežicah ter Bovcu se lahko prijavijo zaposleni, upokojeni delavci ministrstva, člani društva upokojencev ministrstva, ožji družinski člani udeležencev padlih v vojni za Slovenijo in pogodbeni pripadniki rezervne sestave Slovenske vojske ter družinski člani tistih, ki so izgubili življenje med vojaško službo. V počitniških objektih ministrstva lahko letujejo dvakrat letno. Cene dnevnega najema se po novem ceniku gibljejo od 16,83 evra za bungalove na Debelem rtiču do 41,85 evra za hišice v Termah Ptuj. Ob tem predlog priporoča še 20 odstotkov nižje cene za upokojence v času zunaj sezone, kar bi prispevalo k večji zasedenosti.

V Bovcu ima obrambno ministrstvo 12 enot z od dva do šest ležišč, cena dnevnega najema posameznega stanovanja pa je od 20,88 do 22,60 evra. Šestčlanska družina si tako v trisobnem stanovanju lahko privošči enotedenski oddih za 158 evrov oziroma 26,37 evra na osebo, kar tudi po predvideni podražitvi pomeni manj kot štiri evre na dan. Tržna ponudba je na drugi strani občutno dražja. "V času sezone se cene gibljejo okoli 15 evrov na osebo na noč, pri apartmajih pa je tako, da v povprečju enota za do tri osebe stane od 35 do 55 evrov oziroma za več kot štiri osebe pa nad 60 evrov na enoto," pojasnjujejo v Turistično-informacijskem centru Bovec.

Novi cenik je obrambno ministrstvo pripravilo, da bi pokrili stroške vzdrževanja, ki so se od zadnje spremembe leta 2009 precej povišali. V prihodnje naj bi načrtovali tudi več vzdrževalnih del, hkrati pa utemeljujejo, da se bodo z novimi cenami približali cenam počitniških objektov, s katerimi upravlja ministrstvo za pravosodje in javno upravo, čeprav so te še vedno v povprečju višje za približno deset evrov. Izjema v novem ceniku so le letovanja v počitniških hišicah in prikolicah v Termah Ptuj, ki so jih zaradi stroškov najema zemljišča povečali za okoli 83 odstotkov. Cena za hišice s šestimi ležišči je tako narasla z 21,63 evra z vključenimi vstopnicami za kopališče na 41,85 evra na dan, medtem ko je redna cena v času sezone za eno do dve osebi od 70 do 90 evrov oziroma za tri do štiri osebe od 90 do 120 evrov.