Skoraj 3000 obiskovalcev je že pred tekmo s stoječimi ovacijami pozdravilo Jana Muršaka, ki je pod Šišenski hrib prišel iz NHL, kjer se začetek sezone vse bolj oddaljuje. In prav Pesničan je bil včeraj z naskokom najbolj opazen mož na igrišču. Njegove podaje imajo oči, hitro se giblje z ene strani ledene ploskve na drugo, je pravi vodja na igrišču, zato je Olimpija v Muršaku vsaj začasno našla novega Johna Hughesa. A Muršakova tivolska premiera je včeraj vendarle imela napako. Potem ko je sodeloval pri vseh treh zadetkih kot podajalec in si privoščil le malokateri spodrsljaj v polju, je v četrti seriji kazenskih strelov nastreljal vratarja Andyja Chioda, s čimer je upanje na zmago padlo v vodo.

Sicer pa je bil začetek tekme za Olimpijo naravnost sanjski. Že po 26 sekundah se je zatresla celovška mreža, zmaji pa niti v nadaljevanju niso pojenjali. Akcije so se hitro vrstile, ritem je bil visok, zbranost pred lastnim golom zgledna. Filozofijo novega trenerja Bojana Zajca, ki bo pogodbo s članskim moštvom najverjetneje podpisal na začetku naslednjega tedna, so igralci hitro osvojili. Čvrsto so se postavili pred svojega vratarja Jerryja Kuhna, se metali pod ploščke, blokirali številne nevarne poskuse, kar jim je vlilo dodatne samozavesti. Ni čudno, da je Chris D'Alvise v 17. minuti znova zatresel mrežo in vrnil veselje na tivolske tribune.

Toda zaostanek z 0:2 je Celovčane očitno hitro predramil, da so postajali vse nevarnejši. Še pred koncem prve tretjine so uspeli znižati in bili v nadaljevanju nevarnejši. Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi Simon Ferguson 20 sekund pred koncem drugega dela plošček poslal pod strop, namesto da ga je izgubil pred golom, kar je KAC izkoristil za izenačenje. Obetalo se je vročih zadnjih 20 minut in občinstvo jih je dobilo. Priložnosti na obeh straneh ni manjkalo, mreži sta se zatresli še po enkrat na vsaki strani, ker v podaljšku ni bilo gola, pa je zmagovalca odločila loterija kazenskih strelov. Dobili smo občutek, da bi vratar Olimpije Kuhn vendarle lahko bolje posredoval, ko ga je dvakrat peigral Tyler Spurgeon. A po drugi strani je zmaje zapustila tudi sreča, ko je strel D'Alviseja zaustavila vratnica.

»Občinstvo je bilo odlično. Začutili so, da igramo dobro. Seveda mi je žal tega poraza, vendar sem prepričan, da bomo slej ko prej vknjižili tudi zmago v Tivoliju. Sploh prva tretjina je bila zelo dobra. KAC je pokazal zobe v nadaljevanju. Težko je bilo ubraniti tako silovite napade. Na koncu moramo biti zadovoljni s točko. Moje počutje? Zelo dobro,« je povedal Jan Muršak, ki je na treh tekmah dosegel osem točk iz podaj. Gola še ni dal, a bo imel jutri novo priložnost na Češkem pri Znojmu.

Drugi izidi 9. kroga EBEL: Dornbirn – Znojmo 4:5 (1:2, 0:3, 3:0), Linz – Dunaj 4:3 v podaljšku (1:0, 1:1, 1:2, 1:0), Gradec – Medveščak 5:4 po kazenskih strelih (0:0, 3:3, 1:1, 0:0), Alba Volan – Innsbruck 4:3 (2:1, 1:1, 1:1), Beljak – Salzburg 4:3 (1:1, 1:2, 2:0), 2vrstni red: Beljak 17, Dunaj 15, Znojmo in Gradec po 13, KAC 12, Medveščak 11, Salzburg 10, Linz 8, Alba Volan in Dornbirn po 7, Telemach Olimpija 5, Innsbruck 1. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Znojmo – Telemach Olimpija, Dunaj – Medveščak, Beljak – Dornbirn, Salzburg – Alba Volan, Gradec – Innsbruck, KAC – Linz.