Slabo voljo celjskega trenerja Vladana Matića po porazu proti Velenjčanom (pred novinarje je stopil z delno solznimi očmi) je še dodatno povečala včerajšnja zdravniška novica o Roku Žuranu, ki se je poškodoval na sredinem derbiju v Zlatorogu. Njegova poškodba je hujša, kot je sprva kazalo: ima strgane sprednje križne vezi, zaradi česar bo potrebna operacija, z igrišč pa bo odsoten od šest do osem mesecev. "Po porazu z Gorenjem, proti kateremu bi si zaslužili vsaj točko, je težko tako igralcem kot meni. Gre za mlade fante, za katere so to hude klofute, a upam, da jih bodo tudi takšni neuspehi še utrdili," se nadeja Vladan Matić.

A časa za objokovanje in žalovanje v celjskem taboru ni, kajti danes v kraljestvo Zlatoroga prihaja trikratni klubski prvak Evrope (2006, 2008, 2009), ki je na zaključnem turnirju najboljše četverice v Kölnu sodeloval trikrat v zadnjih treh letih in v minuli sezoni v finalu klonil proti Kielu (21:26). "Po nesrečnem porazu proti Gorenju in izgubi Žurana se bo težko zbrati na obračun s Španci, a nimamo drugega izhoda. Jasno je, da je Atletico nesporen favorit, toda številni zvezdniki sami po sebi še ne prinašajo dobrega rezultata. Borili se bomo po svojih maksimalnih močeh in nasprotniku zmage ne bomo prepustili kar tako," napoveduje trener Matić, ki upa tudi na bučno podporo navijačev: "Brez njih ne gre, oni lahko ponesejo celjsko mladost. Moji fantje še nimajo vrhunskega znanja, a imajo veliko srce in željo. Vem, da se je celjsko občinstvo privadilo na vrhunsko ekipo in dosežke, toda mora dojeti, da mladi igralci potrebujejo njihovo pomoč."

Poleg kopice španskih reprezentantov (Hombrados, Aguinagalde, Canellas, Davis, Parrondo, Masachs...) med osmimi tujci izstopajo rokometni Mozart, Hrvat Ivano Balić, Makedonec Kiril Lazarov z ubijalsko levico (prvi strelec lanske lige prvakov in letošnjega EP v Srbiji) in košarkarsko visoki (211 cm) Danec Nikolaj Markussen. A klub so letos zapustili tudi številni zvezdniki: Arpad Šterbik (Barcelona), Chema Rodriguez (Veszprem), Didier Dinart, Luc Abalo (oba PSG)... V prvem krogu lige prvakov je Atletico doma klonil proti Kielu s 27:32, zato si v Celju ne sme privoščiti novega neuspeha. "Rezultatska obremenjenost in pritisk bosta na strani Atletica. Mi se moramo izviti iz krča, v katerem igramo na trenutke, nujno pa moramo vključiti glave, torej razmišljanje. Brez tega ne bo šlo in če bomo delali začetniške napake, nas bodo kaznovali," opozarja Matić pred obračunom z ekipo, ki jo kot trener vodi Talant Dušebajev, Kirgizijec s španskim potnim listom.