Čeprav se je v dirkaškem cirkusu že nekaj časa govorilo, da Hamilton utegne zapustiti McLaren in oditi k Mercedesu, je bil njegov prestop kar nekoliko presenetljiv. 27-letnik vseeno zatrjuje, da moštva iz Wokinga ne zapušča skozi zadnja vrata ter da ga bo pot, ki si jo je izbral, nekoč vodila nazaj k srebrnim puščicam.

"Njegova vrnitev je zagotovo mogoča. Vendar pa je Mercedes močna ekipa, zato menim, da ga še ne bo nazaj prav kmalu. Prepričan sem, da imajo z njim sklenjeno dobro pogodbo, Lewis pa verjetno ne želi skakati iz moštva v moštvo. A nikoli ne reci nikoli. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,“ je pred VN Japonske dejal Whitmarsh.

Morebitna Hamiltonove vrnitev v McLaren pa še zdaleč ne bi bil prvi takšen primer v formuli 1. Leta 1980 je za McLaren podpisal Alain Prost , štiri leta kasneje odšel k Renaultu, nato pa nazaj k Angležem, s katerimi je osvajil tri naslove svetovnega prvaka.

Podobno se je zgodilo tudi s Hamiltonovim nekdanjim moštvenim kolegom sedaj pa voznikom Ferrarija Fernandom Alonsom. Španec je dirkal za Renault, se pridružil McLarnu, po slabi sezoni pa se je ponovno vrnil pod okrilje francoske ekipe.