Novinar francoskega RTL-a naj bi imel priložnost poslušati posnete telefonske pogovore med rokometaši, njihovimi ženami in dekleti v trenutku, ko je afera prišla v javnost. Igralci, ki niso niti slutili, da jim policija prisluškuje, so panično klicali eden drugega in se dogovarjali, kaj bodo preiskovalcem povedali. Najbolj razburjena pa je bila partnerka Luke Karabatića, televizijska voditeljica Jeny Priez, ki jo je Luka prosil, naj policiji ne laže in da jo bo zaščitil ne glede na posledice.

Še vedno pa ostaja vprašanje, zakaj je bilo Nikoli Karabatiću, najbolje plačanemu rokometašu Francije (ali pa njegovemu dekletu, če že sam osebno ni vplačeval stav), treba dodatno služiti s stavami? Karabatićeva mesečna plača se giblje okoli 30 tisoč evrov bruto, kar pomeni več kot 350 tisoč evrov na leto.

Tej vsoti je treba dodati tudi različne oglaševalske pogodbe – Karabatić ima pogodbe podpisane denimo z Adidasom, Viso in Kinderjem. Medtem ko njegovi največji sponzorji še vedno v tišini čakajo na razplet situacije, je velika stavnica Betclic že začasno zamrznila pogodbo z njim. Letno naj bi takšne pogodbe Karabatiću prinesle še okoli pol milijona evrov.

Medtem ko na dan še vedno prihajajo informacije glede prirejanja tekme 12. maja, je prišlo na dan, da bi lahko bila prirejena še ena tekma. Gre za obračun Montpellierja z Nimesom, kjer je slednji slavil zmago z 25:21. Takrat naj bi bili iz tujine vplačani veliki zneski, ki so predvidevali poraz Montpellierja.