"Zadnjih nekaj dni se proti meni vrstijo neutemeljene in nepravične obtožbe, ki blatijo mojo čast in dobro ime. Že v izjavi, ki sem jo podal pred preiskovalnim sodnikom v Montpellierju, sem zatrdil, da nisem na noben način vpleten v stave na izid tekme Cesson - Montpellier, ki je bila 12. maja letos," je uvodoma zapisal nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško.

"Ocenjujem, da sem se vedel vzorno in neoporečno tako po športni kot po etični strani. Med to tekmo sem po najboljših močeh branil interes svojega kluba, zato je sum goljufije absolutno nesprejemljiv. To dokazuje tudi moj športni dosežek med samo tekmo, saj sem od dvanajstih strelov dosegel deset golov. Gre za eno izmed mojih najboljših statistik v minuli sezoni. Strokovnjaki, ki so si ogledali posnetek tekme, niso odkrili prav nobene nepravilnosti," je dodal Gajić.

"S pomočjo odvetnikov si nameravam izboriti resnico, dokazati, da nisem storil nobenega prekrška. Moja edina želja je oprati čast in v najkrajšem možnem času stopiti na igrišče ter neobremenjeno nadaljevati kariero poklicnega športnika," je na koncu zapisal Gajić, ki je izjavo za javnost poslal na Rokometno zvezo Slovenije. Gajića v Franciji zastopata odvetnika Jean Yves Lienard in Frederic Landon.