Osrednja tekma petega kroga državnega prvenstva se je končala z zmagoslavjem velenjskih rokometašev. Sredi drugega polčasa je kazalo na zanesljivo zmago igralcev iz Šaleške doline, saj so si priigrali kar šest golov prednosti (21:15), a so jih Celjani z odlično predstavo v sami končnici ujeli in izenačili na 24:24. Celjanom je točko "ukradel" Klemen Cehte, ki je v zadnji sekundi zadel za 25:24. Velenjčani so z zmagoslavjem v dvorani Zlatorog svojo prednost pred Celjani povečali na tri točke.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Cehte s sedmimi in Jure Dolenec s šestimi goli, v celjski pa je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč, ki je dosegel devet golov.

Celjani so presenetljivo dobro odprli tekmo. Brez že dlje časa odsotnega vratarja Dejana Perića in krilnega igralca Luke Žvižeja, ki se je poškodoval na sobotni uvodni tekmi lige prvakov v Veszpremu, so si v deseti minuti priigrali dva gola prednosti (3:1).

Z bojevito predstavo so povsem onemogočili v tem trenutku najbolj vroče rokometaše na slovenskih tleh, ki pa so v drugi polovici prvega polčasa vendarle dosegli pravo delovno temperaturo in počasi prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 13. minuti so prvič izenačili (4:4), le minuto kasneje pa prvič na dvoboju, ki si ga je ogledalo okoli 2500 gledalcev, povedli s 5:4. Od tedaj naprej so vseskozi imeli rahlo prednost, izjema je le 28. minuta, ko so Celjani zadnjič na dvoboju izenačili na 12:12.

Začetek drugega polčasa je minil v absolutni domeni izbrancev gostujočega trenerja Branka Tamšeta. "Ose" so si hitro priigrale zalogo treh golov (15:12), nato pa je bila njihova prednost iz minute v minuto vse bolj izrazita. V 43. minuti je znašala pet golov (20:15), tri minute kasneje pa šest (21:15).

V končnici tekme so Velenjčani močno popustili, Celjani so se jim dobre tri minute pred koncem približali na dva gola zaostanka (22:24), dobro minuto pred koncem pa - po dveh zadetih sedemmetrovkah Davida Razgorja - izenačili na 24:24. Njihove upe na točko je pokopal Cehte, ki je v zadnji sekundi zadel z devetih metrov in postavil končni izid na dvoboju (25:24).

Velenjska zasedba bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostila Sevnico, celjska pa bo gostovala pri trebanjskem Trimu. Obe tekmi bosta v sredo, 10. oktobra.