Panoramske lete opravljajo sami, ob konicah sodelujejo z domačim letalskim klubom. Končno so usposobili bencinsko črpalko, tako da bo letališče po dolgih letih spet privlačno tudi za tuje letalce. Teh je bilo sicer letos komaj za vzorec. "Treba jim je sporočiti, da spet imamo črpalko, da smo normalno odprti in da imamo končno tudi vsa dovoljenja," je dejal direktor občinske uprave Matjaž Erjavec. Konec leta poteče najemna pogodba za letališko restavracijo. Objavili bodo razpis in izbrali najemnika, ki bo poleg najemnine obljubil tudi vlaganja v stavbo.

In če tujcev na letališču manjka, le-ti polnijo druge turistične kapacitete v občini Radovljica, kjer bodo letos skoraj gotovo imeli rekordno število prenočitev. Do konca avgusta so jih namreč imeli že 124.000, kar je skoraj desetina več kot v vsem lanskem letu in zgolj štiri tisoč manj od rekordnega leta 2007. Večji del tega turističnega uspeha pa gre zagotovo pripisati odličnemu obisku v kampu Šobec, ki je zaslužen za tri četrtine vseh prenočitev v občini. "Če k temu prištejemo še nočitve v kampu Radovljica, lahko ugotovimo, da je kampiralo skoraj osemdeset odstotkov gostov. Domači gostje pri nas predstavljajo manj kot desetino nočitev," je povedala Nataša Mikelj, direktorica Turizma Radovljica.

"Ni vse tako črno, kot se dnevno prikazuje. Pri nas gredo nekatere stvari navzgor," je dejal župan Radovljice Ciril Globočnik. Po dolgih letih so z evropskim denarjem končno uredili arheološko najdišče Vile Rustike v Mošnjah tik ob avtocesti. Označili so arheološke poti, uredili parkirišča in okolico turistično-informativnega centra. Tu je še nova razgledna točka ob vhodu v mestno jedro, vse bolj so obiskani nedeljski vodeni izleti po mestu, veliko pohval so si že zaslužili kolesarski navdušenci, ki so v prostovoljni akciji postavljali kolesarske smerokaze. Rakava rana turizma ostaja zaprt hotel Grad Podvin. Lastnica je državna Zavarovalnica Triglav, od koder pa so skopo sporočili le, da "intenzivno iščejo kupca".

Novost na Gorenjskem je tudi motoristična karta z vrisanimi in opisanimi potmi za ljubitelje motorjev, ki je na znanem srečanju motoristov na avstrijskem Koroškem požela veliko zanimanja in takoj pošla.