Panjekova naloga bo izpeljava postopkov, ki so potrebni za imenovanje novega direktorja ZRS, so v skopem sporočilu za javnost še pojasnili na univerzi.

Vodstvo primorske univerze se je konec avgusta odločilo brez odpovednega roka prekiniti delovno razmerje z dotedanjim direktorjem ZRS Darovcem. Pred tem je univerza zoper Darovca vložila celo kazensko ovadbo.

Direktorju ZRS so namreč očitali nenamensko porabo skoraj 592.000 evrov sredstev Javne agencije RS za raziskovalno dejavnost, naročilo 5760 evrov vrednega pravnega mnenja o nekaterih vprašanjih razrešitve nekdanje dekanje Fakultete za humanistične študije Vesne Mikolič ter da se je neskladno s svojimi pristojnostmi pritožil na sklep rektorja o prijavi raziskovalnih programov na javni poziv agencije za raziskovalno dejavnost. Darovec je vse očitke sicer zavrnil.

Darovec je nato vložil tožbo proti UP, s katero izpodbija izredno odpoved delovnega razmerja. Ob vložitvi tožbe je podal tudi predlog za izdajo začasne odredbe, s katero se odpoved odloži do odločitve sodišča o tožbenem zahtevku. Delovno sodišče je prejšnji teden ugodilo predlogu Darovca in z začasno odredbo zadržalo izvršitev izredne odpovedi o zaposlitvi. Univerza je Darovcu delovno razmerje sicer prekinila že pred mesecem dni, a je na predlog sindikata učinkovanje odpovedi začasno zadržala.

Darovec je bil lani poleg Marušiča eden od dveh kandidatov za rektorja Univerze na Primorskem.