V torek bodo v MC Trbovlje skupaj z zavodom Socialni inkubator priredili delavnico o socialnem podjetništvu. Odgovorili bodo na vprašanja kako in na kakšen način se ustanovi socialno podjetje, pregledali, katere socialna podjetja uspevajo doma in v tujini ter opozorili na prve in najbolj pogoste napake mladih podjetnikov.

"Da se da čas brezposelnosti aktivno preživeti v tujini, bo osrednja tema prihodnjega petka, kjer bomo sodelavci MCT predstavili možnosti mednarodne mobilnosti, ki jih ponujajo številni evropski programi. Katere so prednosti tovrstnih programov pa nam bodo iz prve roke predstavili naši EVS prostovoljci iz Rusije, Finske in Italije," je o programu povedala Karmen Murn, direktorica MC Trbovlje in dodala, da bodo isti dan zvečer predstavili še konkretne možnosti in napotke, kako do dodatnega zaslužka na spletu in na ta način pokazali, kako lahko koristno preživimo čas, ki ga preživimo na spletu.

Poskrbeli pa so tudi za ljubitelje kulture. V torek bo na ogled predstava z naslovom Smešna zgodba o čarovniku Faustu, v petek glasbeni kabaret Prešeren? Pa kaj!, v soboto pa bodo Drugo Izmeno – festival kreativnih vsebin zaokrožili s punk koncertom, ko bodo nastopile skupine One step away, Pankeroschi in Datura.