Proti bratoma Karabatić je bila v torek vložena obtožnica, policija pa ju sumi ilegalnih stav in prirejanja izidov. Oba rokometaša sta se po razkritju afere zavila v medijski molk, prvo izjavo pa je Nikola Karabatić prek svojega zastopnika podal šele sinoči.

Že čez nekaj ur se je starejši izmed bratov Karabatić oglasil še prek svojega facebook profila, kjer je znova zanikal krivdo, obenem pa izrazil jezo nad neutemeljenimi obtožbami.

"Do sedaj sem molčal, a vam dolgujem pojasnilo. Sem stavil? Ne, nisem, saj tega ne počnem. Je stavila moja punca? Da. Zakaj je stavila? Dve leti je spremljala predstave Montpellierja in je zelo dobro poznala našo situacijo. Prvenstvo smo že osvojili, pet igralcev je bilo poškodovanih, izgubili pa smo tudi v Nimesu. Na tekmi proti Cessonu je bila peklenska atmosfera, bili smo zelo oslabljeni,“ je svojo plat zgodbe opisal Karabatić in stopil v bran tudi mlajšemu bratu.

"Tako resne obtožbe me zelo jezijo. Obtožiti me prevare in nameščanja izida, za povrh pa dati novinarjem še gradivo za pisanje, je nedopustno. Optožujejo tako mene kot mojega mlajšega brata, čeprav tekme sploh nisva igrala. Oklicali so naju za lopova..., sem brez besed. Celo življenje sem posvetil rokometu. Vedno sem se boril za ta šport. Da sem se zdaj znašel v takšnem položaju je nočna mora. Vsem hvala za podporo. V teh težkih časih mi je to v veliko uteho,“ je na facebooku še zapisal francoski reprezentant, ki ga sumijo, da je z ilegalnimi stavami zaslužil okoli 200 tisoč evrov.