"Stanje se je maksimalno stabiliziralo. Smo res veseli glede tega," je sprva dejal direktor Krima Goran Dujić in dodal, da zaenkrat o morebitni zamenjavi za Piedadejevo ne razmišljajo. Kakšno je pravzaprav stanje Brazilke, bodo vodstvo kluba in zdravniki spregovorili na novinarski konferenci, ki bo v kratkem, o tem kako bo potekalo okrevanje letošnje okrepitve Krima pa je Dujić povedal: "Tega razen zdravnikov res nihče ne ve. Oni bodo natančno povedali, kako bo potekala rehabilitacija."

Brazilki, ki je bila tudi steber brazilske reprezentance, za katero je nazadnje nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, je po sobotnem ogrevanju pred omenjeno tekmo postalo slabo, rekla je, da ne čuti desne strani, potem pa se je sesedla na klop, po desetih minutah so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpela možgansko kap.

"Njeno zdravstveno stanje je bistveno, bistveno boljše, začela se je že pogovarjati. Igralko sem obiskal in je že govorila veliko bolj tekoče. Zaenkrat zdravniki sicer še niso povedali, kako bo bolezen vplivala na njeno nadaljnjo športno pot. Za kakršnekoli sklepe je še prezgodaj. Vsi upamo na najboljše," je po neprijetnem dogodku v ponedeljek povedal Dujić.

Brazilska reprezentantka je Ljubljančanke okrepila pred začetkom letošnje sezone, potem ko je deset sezon igrala za dunajski Hypo in je bila na pripravljalnih tekmah prvo orožje trenerja Toneta Tislja v obrambi in v napadu.