Ob žrebu skupin je Milan dobil neatraktivne, a po drugi strani zahtevne tekmece. Zenit se je s Hulkom in Alexom Witslom (danes skoraj gotovo ne bo igral) vrhunsko okrepil, Malaga pa igra najbolje v zgodovini kluba. Po zgolj remiju proti Anderlechtu se zdaj Milan odpravlja k ranjenemu Zenitu v Sankt Peterburg. V primeru poraza in pričakovane zmage Malage proti Anderlechtu bodo rdeče-črni v precejšnjih težavah.

Po slabem začetku sezone je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo Massimiliano Allegri dobil nogo, toda uprava kluba je odločila drugače. Allegrija je potrdil podpredsednik Adriano Galliani, slednjega pa predsednik Silvio Berlusconi. V kolikor sprememb pri Milanu letos ne bo, pa se zna revolucija v vodstvenih strukturah zgoditi prihodnje poletje. Berlusconi namreč ne skriva simpatij do katalonskega trenerja Pepa Guardiole, s katerim je imel po lanski tekmi Milan – Barcelona tudi daljši razgovor.

Poleg Allegrija naj bi se poslovil tudi Galliani, ki naj bi prevzel mesto prvega moža italijanske lige, v Milanu pa naj bi ga nasledil sedanji direktor Rome Claudio Fenucci. V klub naj bi se vrnil tudi Paolo Maldini, ki ni v dobrih odnosih z Gallianijem. Nekdanji kapetan kluba, v katerem je preživel več kot dvajset let igralske kariere, naj bi bil pomočnik Guardiole (prijatelja sta že dolgo), hkrati pa naj bi bdel še nad mladinskim pogonom. Ta naj bi doživel organizacijske spremembe ter prevzel enako strukturo kot katalonska La Masia. Tako bi vse selekcije kluba igrale na enak način kot članska zasedba.

Vsa zgodba, ki ima za zdaj še veliko pogojnikov, je temelje dobila v izjavi nekdanjega trenerja Brescie Carla Mazzoneja, ki je ta klub vodil v času, ko je zanj igral Guardiola. »Pred kratkim me je poklical in rekel, da me bo kmalu obiskal. Vprašal sem ga, ali bo prišel kot turist ali kot trener italijanskega kluba, odgovoril pa je, da kot oboje. Prepričan sem, da bo v prihodnje treniral v Milanu, toda ne vem, ali v Interju ali Milanu. Zagotovo pa ga ne vidim kot trenerja v Rimu,« je dejal.

Zidane trenira nadarjene veziste

Nikakor pa se namigovanj o sporih ne more otresti trener Reala Jose Mourinho. Najprej naj bi imel nesoglasja z Ikerjem Casillasom, nato z Zinedinom Zidanom, zdaj pa še s Sergiom Ramosom. Zidane je dejansko zapustil strokovni štab prve ekipe, kjer je opravljal funkcijo predstavnika kluba na gostovanjih (njegova uradna funkcija je bila »direktor prve ekipe«), a ostaja v klubu v drugačni vlogi. Da si želi postati trener, je Zidane v zadnjih dveh letih izpostavil že večkrat. Trenutno pridobiva trenersko licenco v rodni Franciji, v Madridu pa zdaj vodi posebne individualne treninge z najbolj nadarjenimi vezisti v mlajših selekcijah.

Primer Ramos se je Mourinhu pripetil, ko ga je pustil na klopi na prvi tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju. Portugalec je svojo odločitev opravičeval s tehničnimi razlogi, mediji so trdili, da je šlo za kazen za Ramosovo svojeglavnost in neposlušnost. Nadaljevanje naj bi sledilo minulo nedeljo, ko je Ramos v drugem polčasu tekme z Deportivom pod svojim dresom nosil še dres Mesuta Özila. Slednji je bil zamenjan ob premoru, poleg tega naj bi ga Mourinho tudi nahrulil, Ramos pa naj bi s tem hotel pokazati, da bolj podpira soigralca kot trenerja.

Španske televizijske in radijske nogometne oddaje v zadnjih dneh niso govorile o drugem kot o Ramosovem dresu in Mourinhovi jezi. Eni so prepričani, da je kriv Mourinho, ker v klubu ščiti le Portugalce, spet drugi zatrjujejo, da se mora Ramos opravičiti, ker naj bi javno izkazoval svoje nezaupanje v trenerja. V vsakem primeru gre le za ugibanja in iskanje senzacionalnih parol, ki privlačijo občinstvo. Ker je pred Realom najpomembnejši teden prvega dela sezone, Sergio Ramos ni smel ostati tiho: »Želim izpostaviti nekaj dejstev, preden bodo nastale nove laži. Mesut je moj prijatelj in že pred nekaj časa sem javno napovedal, da mu bom posvetil moj prvi gol v sezoni. V ta namen sem izkoristil njegovo menjavo, da bi z morebitnim golom pokazal na njegov dres. In nič več. Zraven še poudarjam, da je moj odnos z Mourinhom dober, odkrit in čist. Spoštujem njegove odločitve, zame je najboljši trener.« Kdo ima prav in kaj je resnični povod Ramosove izjave, pa bodo pokazali čas in predvsem rezultati Reala.