Doslej predsednik nadzornega sveta NLB je tako na mestu prvega moža banke zamenjal Boža Jašoviča, ki je zaradi nesoglasij z državo kot največjim lastnikom glede prodaje Mercatorja s položaja odstopil že decembra lani. Medja je pred junijskim imenovanjem v nadzorni svet NLB večino svoje poslovne poti oziroma 11 let preživel v Unicredit banki Slovenija.

"Pričakujem, da bo nova uprava operativna v najkrajšem možnem roku," je napovedal novi šef NLB. Med prednostnimi nalogami nove uprave je še navedel, da se mora banka jasno začeti ukvarjati s strankami in poslom, omenil je prestrukturiranje banke v smislu čiščenja bilanc ter prenove upravljanja in organizacijskih sprememb ter skrb za kapitalsko ustreznost banke, pri čemer ne prestrukturiranje ne skrb za kapitalsko moč ne bosta mogoči brez sodelovanja z lastniki in z nacionalnimi ter evropskimi regulatorji.

Kdo bo Medjo nadomestil v nadzornem svetu uradno še ni znano. Ministrstvo za finance je napovedalo čimprejšnjo skupščino, na kateri bi dopolnili nadzorni svet, koalicija pa naj bi se po poročanju medijev dogovorila o prihodu direktorja Združenja bank Slovenije Franceta Arharja v nadzorni svet banke.