"Drži, da sta oba stavila, a je to športni prekršek, nikakor pa ne kazenski. Ostro zanikam, da bi prirejala izid tekme," zatrjuje njun odvetnik Eric Dupond-Moretti. Po njegovem mnenju sta brata Karabatić sicer stavila, a nista goljufala: "Tožilstvo bi moralo dokazati, da sta sodelovala pri nameščanju izida in da se je na omenjeni tekmi zgodilo kaj spornega. Če tožilstvu ne bo uspelo dokazati, da je bil izid tekme 'zrežiran', potem sama stava pač še ni prekršek."

Skupno število aretiranih oseb v Parizu in Montpellierju se je včeraj povečalo na 17, od tega pa je devet rokometašev. Med njimi so tudi trije igralci Montpellierja in reprezentanti Slovenije: Dragan Gajić, Primož Prošt in Vid Kavtičnik. Uradne informacije o zaslišanjih so zelo skope, zato pa so toliko bolj jasne kazni, ki grozijo vpletenim, če se bo izkazalo, da so krivi. Zaradi vplačevanja stav jih lahko doleti maksimalna kazen šestih tekem prepovedi igranja in plačilo 15.000 evrov, v primeru dokazanega nameščanja izida pa do pet let zapora in 75.000 evrov.

Kljub uradnemu molku v javnost počasi le curljajo (ne)preverjene informacije. Po pisanju francoskih medijev naj bi zadevo nenamerno zakuhalo dekle mlajšega od bratov Karabatić (Luka), ki je imelo verjetno predolg jezik. V afero naj bi bil (z vplačilom 20.000 evrov) vpleten tudi lastnik lokala, kamor so rokometaši Montpellierja zahajali na kavico, žene in dekleta osmih igralcev in klubskih funkcionarjev pa naj bi takrat na poraz prvakov vplačale 5000 evrov. Skupno naj bi bilo vplačanih stav za okoli 70.000 evrov, dobitek pa je znašal okoli 250.000 evrov.

Izvirni greh afere je majska ligaška tekma, pred začetkom katere si je Montpellier že zagotovil novi naslov francoskega prvaka - trinajstega v zadnjih 15 letih. Montpellier je do nove lovorike prišel s 23 zmagami na 26 tekmah (še remi in dva poraza), Cesson-Rennes pa je prvenstvo končal na desetem mestu. Že pred tekmo, na kateri je Gajić dosegel deset zadetkov iz 13 poskusov, so bili nanjo vplačani sumljivo visoki zneski, med polčasom - dobil ga je Cesson-Rennes s 15:12 - pa se je število vplačil tako povečalo (kvota na poraz Montpellierja naj bi bila kar 45 - za en vložen evro je dobitek znašal kar 45 evrov), da je največje francosko stavniško podjetje Francaise des Jeux sporni par umaknilo s stavnega seznama. Policija v Franciji lahko pri vseh stavah preveri, kdo je stavil, če je vložek večji od 500 evrov. "Dokler se jim nič ne dokaže, so nedolžni. A če so krivi, bo to katastrofa zanje, klub in francoski rokomet," se zaveda Montpellierjev predsednik Remy Levy.