Ob polovici letošnjega Oktoberfesta organizatorji sporočajo, da je letos festival obiskalo precej več obiskovalcev, prav tako pa pijejo precej več piva. Število "pivskih trupel" ali oseb, ki so se napili do nezavesti, se je povečalo za kar 20 odstotkov. Večina teh 445 oseb je starih 30 let ali manj, navaja Rdeči križ.

Po prvem tednu festivala je število obiskovalcev višje za sto tisoč. Posledično se je število prodanih velikih kozarcev piva povečalo za okoli 200 tisoč v enakem času, navaja Spiegel. Če bo poraba piva podobna tudi v naslednjem tednu, organizatorji pričakujejo nov rekord v skupni porabi, ki jo s 7,5 milijona litri drži lanski festival. Poraba je še toliko bolj impresivna, saj ima letošnji festival približno petino manj prostora kot lanski.

Močno se je povečalo tudi število izgubljenih otrok, letos so organizatorji iskalno akcijo morali organizirati kar 93-krat, lani pa 56-krat. Izgubljenih in vrnjenih je bilo okoli 2.600 predmetov, med njimi sta bila tudi dva poročna prstana.