Tednik Reporter je danes poročal, da naj bi Jenka prijavila uslužbenka ministrstva za finance Mišela Mavrič, ki naj bi sicer v kratkem prevzela položaj šefinje kabineta ministra. Na Komisiji za preprečevanje korupcije so informacijo o prijavi potrdili, niso pa razkrili tudi imena prijavitelja oz. prijaviteljice.

Jenko pa je zatrdil, da v primeru, ki ga je protikorupcijski komisiji prijavila omenjena uslužbenka, ni šlo za lobiranje. Kot je dejal, je v pogovoru z na novo zaposleno uslužbenko zgolj izrazil nezadovoljstvo nad po njegovem predolgotrajnim postopkom. Postopek odločanja o prošnji za izdajo garancije za družbo Riko se je namreč vlekel več mesecev, medtem ko se podobni postopki v praksi lahko rešijo v enem dnevu, je povedal Jenko.

Ob tem je zatrdil, da ni skušal vplivati na vsebino odločitve o tej prošnji, tudi sicer pa omenjena uslužbenka po njegovih besedah ni bila na delovnem mestu, ki bi ji omogočalo odločanje v tej zadevi.

Kot je še poudaril Jenko, ga za ta pogovor z uslužbenko nihče ni niti prosil niti najel, prav tako ga nihče ni plačal. "Če bi hotel lobirati, bi lobiral pri ministru, ki ga poznam osebno in sva dnevno na zvezi," je še dejal. Jenko verjame, da bo Komisija za preprečevanje korupcije zaznala, da v tem primeru ni šlo za lobiranje.

Po poročanju Reporterja naj bi bil odstop Jenka s funkcije izvršnega direktorja stranke prav posledica te prijave. Vendar pa je Jenko danes to zanikal. S predsednikom stranke Gregorjem Virantom sta se namreč že ob ustanovitvi stranke dogovorila, da bo funkcijo opravljal začasno, predvidoma nekaj mesecev.