Messi je naziv najboljšega igralca na svetu osvojil že trikrat zapored, tudi letos pa se pričakuje, da bo med kandidati za prestižno nagrado. Njegova pretekla sezona je bila kljub temu, da je z Barcelono v prvenstvu in ligi prvakov ostal praznih rok, izjemna, saj je v vseh tekmovanjih zabil neverjetnih 73 golov.

"Veliko raje osvajam naslove z ekipo, kot pa dosegam gole, ali osvajam individualne nagrade. Raje sem dobra oseba, kot najboljši nogometaš na svetu. Le kaj ti še ostane ob koncu kariere? Ko se upokojim, upam, da si me bodo zapomnili kot dostojnega človeka. Rad dosegam zadetke, a želim imeti tudi prijatelje med ljudmi, s katerimi igram,“ je svoj pogled na celotno dogajanje okoli njega pojasnil 25-letnik.

Vilanova prvi, ki je verjel vanj

Prvi zvezdnik Barcelone bo čez mesec dni prvič postal tudi starš, a prihod njegovega sina, ime naj bi mu bilo Thiago, ne vpliva na njegove predstave na igrišču. V novi sezoni je pod vodstvom novega trenerja Tita Vilanove mrežo zatresel že desetkrat, Katalonci pa so v prvenstvu še brez poraza in na prvem mestu.

"Novica, da bo Tito zamenjal Pepa Guardiolo, me je razveselila. Poznam ga še iz časa, ko sem bil fantič. Tito je bil prva oseba, ki je verjela vame, saj sem bil takrat še zamenjava, ali pa sploh nisem igral. Prav pri njemu sem v kategoriji do 16 let začel igrati v prvi postavi. Dobro ga poznam. Brez težav ti v obraz pove, če ga kaj moti. To mi je všeč.“

"Ni boljšega občutka, kot premagati Real"

V pogovoru za časnik se Messi ni mogel izogniti niti vprašanju glede Reala, s katerim se bo Barcelona pomerila v nedeljo, ko bo ekipa Joseja Mourinha gostovala na Camp Nouu. "Ni boljšega občutka, kot premagati Madrid, saj je prav vsak obračun z njimi pomemben. S svojimi protinapadi te lahko pokopljejo. Imajo zelo hitre napadalce. V le petih sekundah lahko krenejo iz obrambe v napad in dosežejo gol. Ni jim treba igrati dobro, da dosežejo tri zadetke,“ je še povedal najboljši nogometaš na svetu.