Podjetje IBM Slovenija je bilo ustanovljeno 1. oktobra 1992, sicer pa je IBM prek predstavništev na slovenskem trgu prisoten že več kot 70 let. Ob ustanovitvi se je podjetju pridružilo 45 strokovnjakov, kmalu pa je zabeležilo tudi hitro rast tako po številu zaposlenih kot po naboru IBM-ovih storitev in rešitev. »Podjetje se je hitro uvrstilo na zemljevid vodilnih ponudnikov informacijske tehnologije in tu ostaja še danes. V IBM Slovenija bomo še naprej skrbeli, da najnovejše rešitve dosežejo domači trg, s čimer bomo ohranili vlogo vodilnega ustvarjalca ponudbe tako na slovenskem informacijskem trgu kot tudi v regij jugovzhodne Evrope,« obeležitev 20. obletnice delovanja komentira Roman Koritnik, generalni direktor IBM Slovenija.

V dveh desetletjih je IBM Slovenija nanizalo številne zgodbe o uspehu, ki so odmevale tudi v širši regiji. V podjetju trenutno deluje več kot 270 sodelavcev, ki svoje znanje dopolnjujejo v IBM-ovih izobraževalnih središčih po vsem svetu. Visoka strokovnost in motiviranost sodelavcev botruje dejstvu, da so bili nekateri kompleksni projekti, tako infrastrukturni, kot vpeljava novih poslovnih modelov, prvič implementirani prav v Sloveniji. Dva izmed njih, sodelovanje pri projektu on-line zdravstvene kartice in vpeljava samopostrežnih blagajn, sta bila prepoznavna tudi v svetovnem merilu. »Trende smo vedno raje ustvarjali kot pa jim sledili. Na prva mesta postavljamo odgovorno poslovanje, inovacije, ki prinašajo spremembe, ter predanost poslovnemu uspehu naših klientov. To so tri vrednote, ki smo jim zavezani vsi IBM-ovci in zaradi katerih smo to, kar smo,« dodaja Koritnik.

Podjetje na domačem trgu ponuja aktualne rešitve s področij, ki bodo v prihodnje krojile informacijsko tehnologijo, kot so poslovna analitika, računalništvo v oblaku, družabno poslovanje itd., odlikujejo pa ga tudi najnaprednejše rešitve za finančni sektor in javno upravo. V Sloveniji ima IBM razvejano mrežo poslovnih partnerjev, ki snujejo in vpeljujejo rešitve skupaj z IBM-ovimi strokovnjaki.