Na svoji spletni strani je pevec napovedal, da bo nastope, ki jih ima oktobra po Veliki Britaniji, še opravil, nato pa bo poiskal pomoč. Avstralsko turnejo bi moral odpreti 10. novembra v Perthu, nato pa bi ga čakalo še pet nastopov.

"Odpovedal sem nastope v Avstraliji in to me zelo boli," je v izjavi za javnost povedal 49-letnik, ki je lani novembra na Dunaju resno zbolel in mesec dni preživel na oddelku za intenzivno nego. Prisiljen je bil preložiti turnejo, vrnil pa se je deset mesecev pozneje. "Od moje lanskoletne bolezni sem se zaman skušal z delom izvleči iz travme, pred katero so me opozarjali zdravniki, ki so mi rešili življenje," je povedal Michael.

"Svetovali so mi poln počitek. Toda bojim se, da sem (zmotno) verjel, da mi bo ustvarjanje glasbe in nastopanje pred občinstvom tako pomagalo, da bo že to moja terapija," je dodal.

Sicer je George Michael povedal, da mu je vrnitev na odre prinesla "veliko srečo", in da so bili njegovi zadnji nastopi najboljši doslej. Vseeno pa je zaključil, da se je zmotil, ko je mislil, da bo z delom premagal hudo tesnobo, ki ga muči odkar je lani decembra zapustil Avstrijo. "Preostane mi le to, da se opravičim mojim čudovitim avstralskim oboževalcem in da obljubim, da bom takoj, ko zaključim s temi nastopi v Veliki Britaniji, poiskal zdravljenje, ki bi ga moral že zdavnaj opraviti," je skesan George Michael.

Avstralski oboževalci, ki so že kupili vstopnice za njegove nastope, bodo denar dobili nazaj.