Krimovke so v zadnjih dneh na Galjevici gostile memorialni turnir Vinka Kandije, pred sobotno tekmo s Podravko pa se je po poročanju MMC-ja zgodila tragedija, ko je po ogrevanju slabo postalo Brazilki Piedadejevi. Najprej je dejala, da ne čuti desne strani telesa, nato pa se je zgrudila na klop.

Piedadejeva je bila sprva v komi, ko pa se je prebudila iz nje, se nekaj časa ni zavedala ničesar okoli sebe. Njeno zdravstveno stanje naj bi bilo sedaj nekoliko boljše in je izven življenjske nevarnosti, po pisanju MMC-ja pa ima poškodovan center za ravnotežje in tudi težje govori.

Trenutno je rokometašica na nevrološki kliniki v Ljubljani, več o poškodbah bo znano po nadaljnjih specialističnih pregledih, kariera 33-letne Brazilke, ki je Krim okrepila pred letošnjo sezono, pa je verjetno končana.

"Vsi smo v šoku. Igralke so povsem iz sebe. Pred tem Piedadejeva ni imela nobenih zdravstvenih težav. Lahko rečem, da je bila celo najbolj zdrava igralka v zgodovini kluba, 100-odstotna športnica, pozitivka," je za MMC povedal direktor Krima Goran Dujić.