Treba je upoštevati tudi, da je 23 odstotkov anketirancev odgovorilo, da ne vedo, za koga bi se odločili, deset odstotkov pa se volitev ne namerava udeležiti. Če ne bi upoštevali odstotka neopredeljenih in tistih, ki se volitev ne bi udeležili, bi Türk s 54 odstotki glasov zmagal že v prvem krogu.

Da se Türk trenutno približuje zmagi v prvem krogu volitev, je že pred tednom dni že nakazala anketa Vox Populi, ki jo za Dnevnik izvaja agencija Ninamedia. Türku bi takrat svoje glasove namenilo 48 odstotkov volivk in volivcev, Pahor pa bi za njim zaostajal za 21 odstotnih točk. Zver je za Pahorjem zaostajal za šest odstotnih točk.

Tudi v drugem krogu bi zanesljivo zmagal Türk

Če bi se Pahor in Türk pred tednom dni uvrstila v drugi krog, bi za prvega glasovalo 43 odstotkov volivk in volivcev, s čimer bi proti Türku izgubil. Danes objavljeni rezultati ankete Dela pa so pokazali, da bi se ob morebitni uvrstivi Pahorja in Türka v drugi krog za aktualnega predsednika odločilo 52 odstotkov vprašanih, za nekdanjega premierja pa 32 odstotkov. To kaže na dejstvo, da Pahor v primerjavi s Türkom počasi izgublja.

Sicer pa je današnja Delova anketa danes tudi pokazala, da so Danilu Türku bolj naklonjeni upokojenci, starejši in ljudje z visokošolsko izobrazbo, v glavnem simpatizerji strank Pozitivna Slovenija, pa tudi Socialnih demokratov. Zanimivo je, da bi se več simpatizerjev SD odločilo za Türka kot za bivšega predsednika te stranke Pahorja. Zanj bi se odločali predvsem študentje oz. anketiranci, stari od 18 do 25 let. Milan Zver ima visoko podporo med ljudmi, starimi med 50 in 65 let, simpatizerji SDS in NSi.

57 odstotkov vprašanih je dosedanji potek predsedniške kampanje označilo kot nezanimiv, le za 19 odstotkov sodelujočih v anketi pa je kampanja zanimiva.