Na finalni kvalifikacijski dirki se je zbralo 16 dirkačev, ki so se najbolje odrezali na prejšnjih dirkah. Žagar je redni del finala kvalifikacij končal z desetimi točkami. Drugo mesto si je delil z Leonom Madsnom, Troyem Batchelorjem, Iversenom in Alešem Drymlom. Tako so sledile štiri dodatne vožnje, v katerih je bil najboljši slovenski spidvejist uspešen. Spremljali so ga številni navijači, zato so po koncu slovenske zastave veselo plapolale v zraku.

Žagar je zmagal v 21. vožnji, s čimer si je priboril nastop v finalu dodatnih voženj. V tej je vodil od starta do cilja in si tako zagotovil drugo mesto, ki je pomenilo veliko slavje v slovenskem taboru. "Najprej bi se rad zahvalil slovenskemu občinstvu, ki mi je pomagalo do rezultata, ki me je vrnil v Grand Prix. Dirka je bila težka, potrebne so bile dodatne vožnje, a pokazalo se je, kaj pomeni ena sama točka. Treba je biti odločen in se boriti do konca. Vesel sem te vrnitve, za drugo leto pa lahko napovem samo eno: s polno paro naprej in upam, da bodo rezultati dobri. Veliko let sem delal za to, hvaležen pa sem vsem, ki so mi pomagali, še posebno družini, ki je trpela z mano v težkih trenutkih," je, potem ko so ga mehaniki vrgli visoko v zrak, navdušeno pripovedoval Matej Žagar.

Po vseh napetostih spidvejskega večera, ki se je zavlekel krepko v noč, so bili nedvomno veseli ne le v taborih vseh treh zmagovalcev, temveč tudi v poljskem klubu Gorzow. Vsi trije dirkači na zmagovalnem odru so namreč člani ekipe, ki se bo v začetku oktobra borila za naslov poljskega prvaka. "Vesel sem, da smo na koncu trije iz našega kluba prišli naprej, še posebej me veseli za Iversena. Že pred finalno vožnjo sva se pogovarjala, da bova zmagala z maksimalnim izidom, kot da bi vozila v parih v ligi," je dodal Žagar.

O tem, kako nepredvidljiv in zahteven šport je spidvej, pa priča tudi podatek o četrtem članu ekipe Gorzow na sobotni dirki: Danec Michael Jepsen Jensen, zmagovalec zadnje dirke za Grand Prix v Vojensu, je namreč povsem pogorel in ni osvojil niti točke.