Ubranitev naslova državnega prvaka Slovenije in vrnitev pokalne lovorike v Velenje sta glavna domača cilja rokometašev Gorenja, o ambicijah v ligi prvakov pa Dolenec pravi: "Uvrstitev v osmino finala, kar pomeni med šestnajst najboljših klubov v Evropi, je pravzaprav naša obveznost, nujnost. Imeli smo nekaj sreče pri žrebanju skupin, poleg tega pa tudi z bankrotom danskega Koebenhavna, ki ga je zamenjal objektivno slabši Bjerringbro-Silkeborg. Prepričan sem, da lahko v skupini, v kateri so še Kielce, Metalurg in St. Peterburg, osvojimo najmanj drugo mesto in dobimo v osmini finala vsaj na papirju lažjega nasprotnika. In če bomo imeli pri žrebanju parov osmine finala nekaj športne sreče, lahko napredujemo v četrtfinale, s čimer bi izenačili dosežek Cimosa iz minule sezone," optimistično pojasnjuje Gorenjec, ki se v povprečju dvakrat na teden iz Velenja odpelje v rojstno Škofjo Loko.

Že januarja letos je v dresu članske reprezentance Slovenije debitiral na velikem tekmovanju (EP v Srbiji; premierni nastop za izbrano vrsto je imel že 15. aprila 2010 na prijateljski tekmi Češka - Slovenija v Zubriju), Gorenje pa je šele njegov drugi klub v dosedanji karieri. Pred Velenjem (s klubom je konec lanskega leta podpisal dveletno pogodbo oziroma podaljšal prvotno enoletno še za eno sezono) je nosil le dres matičnega kluba iz Škofje Loke. Prav ta je nedavno bankrotiral, a je na pogorišču zrasel njegov naslednik z imenom Loka 2012. "Na žalost Loka ni niti prvi niti zadnji klub v Sloveniji, ki je propadel. Padali so tudi večji in uglednejši klubi, a sem prepričan, da bodo v Škofji Loki nekoč spet gledali prvoligaški rokomet. Imajo eno najboljših mladinskih rokometnih šol v Sloveniji, zato ni strahu, da bi rokomet tam propadel," napoveduje 190 centimetrov visoki in 90 kilogramov težki desni zunanji igralec, ki je rokomet začel igrati v petem razredu osnovne šole. Njegova rokometna vzornika v Škofji Loki sta (bila) Sergej Sokolov in Miha Keše, v Sloveniji Uroš Šerbec in Vid Kavtičnik, med tujimi igralci pa ga ni imel.

Prav črna zgodba matičnega kluba v Škofji Loki (le kot zanimivost: v njem trenutno igra še en Dolenec, ki mu je prav tako ime Jure, a nista v sorodstvu) je bila tudi tema njegove diplomske naloge. Pred dnevi (četrtek) jo je Škofjeločan uspešno zagovarjal na Fakulteti za menedžment v Kopru. Naslov diplomske naloge je bil Analiza uspešnosti poslovanja izbranega športnega društva, v katero je seveda lahko vključil tudi (ne)prijetne izkušnje s klubom, v katerem se je začela njegova pot med rokometne zvezde. "Težko je usklajevati športne in študijske obveznosti, a sem toliko bolj vesel, da mi je uspelo. Nadaljnje šolanje? Za zdaj ne razmišljam, kajti zdaj sem povsem osredotočen na rokomet. Je pa možno kasneje, čeprav je po drugi strani magistrov kot listja in trave, pravih služb pa skorajda ni," se zaveda ljubitelj kitajske hrane - a ne le v restavraciji, ampak si jo pogosto tudi sam pripravi: "Ko greš od doma, si se prisiljen lotiti tudi kuharije."

Po koncu lanske sezone in pred začetkom nove si je privoščil tudi zaslužen oddih. Z dekletom Sašo je nekaj dni preživel v Barceloni (Jure je navijač nogometnega ponosa Katalonije), en teden pa je z družbo preživel tudi v Egiptu. A pred začetkom nove sezone je zaigral tudi na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Dohi v Katarju, kjer je začasno oblekel dres tamkajšnjega kluba Al Jaish. "Menedžerji so stopili v stik z Gorenjem in se dogovorili bolj ali manj sami za moje igranje v Katarju. Seveda sem šel, kajti to je čast in priznanje zame in za klub. Poleg tega sva tako jaz kot klub tudi nekaj zaslužila, a kljub temu ostalih koristi ni bilo. Organizacija je bila super, vročina pa peklenska, čeprav so vsi prostori klimatizirani. Tekmovanje, ki je bilo konec avgusta, je bilo ob neprimernem času. Na koncu smo bili peti, čeprav smo potihoma računali na polfinale. Zbrali smo se le nekaj dni pred tekmovanjem in bili povsem neuigrani. V kratkem času pač ni mogoče narediti čudeža," pojasnjuje simpatični in zgovorni Jure, ki v prostem času rad gleda filme in nanizanke, igra računalniške (predvsem nogometne) igrice, poleti pa zelo pogosto igra nogomet na velikem igrišču.