Poleg trenutno enega najboljših rokometašev na svetu je pariška policija danes po tekmi proti St. Germainu iz dvorane odpeljala še 11 oseb, med njimi tudi Karabatićevega brata Luko in soigralca, Mladena Bojinovića in Samuela Honrubio.

Policija iz dvorane pospremila tudi Gajića in Prošta

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da sta bila med igralci, ki jih je policija v vozilih z vključenimi sirenami odpeljala iz dvorane, tudi dva slovenska člana tega kluba Primož Prošt in Dragan Gajić, igralce pa naj bi spremljal še fizioterapevt. Po navedbah AFP je policijski vir razkril, da je med odpeljanimi osem igralcev Montpellierja, dva igralca Paris Saint-Germaina, ki sta v preteklosti igrala za Montpellier, še en predstavnik Montpellierja ter partnerka enega od igralcev.

AFP še dodaja, da naj bi preiskovalci igralce zaslišali že v garderobah v dvorani Pierre de Coubertin, že pred tekmo pa so lahko opazili preiskovalce v civilu, ki so se s službenimi izkaznicami predstavili varnostnikom pri vhodih in vstopili v objekt.

Na stavnicah vplačani sumljivo visoki zneski

Francoski rokometni prvak Montpellier se je znašel v primežu obtožb zaradi suma prirejanja izida prvenstvene tekme proti Cesson-Rennesu. Najboljši francoski rokometni klub je 12. maja letos klonil proti omenjeni ekipi z 28:31. Francoska televizija France 3 je poročala, da so bili na to tekmo na stavnicah vplačani sumljivo visoki zneski, med polčasom pa se je število stav na poraz Montpellierja tako povečalo, da je največje francosko stavniško podjetje Francaise des Jeux tekmo nato umaknilo s stavnega seznama.

Na sporni tekmi, na kateri zaradi poškodb niso nastopili Nikola in Luka Karabatić, Mladen Bojinović, Slovenec Vid Kavtičnik in Samuel Honrubia, naj bi stave na poraz Montpellierja ob polčasu na treh različnih stavnicah na pariškem območju, v Bretanji in v okolici Montpellierja vplačali nekateri ljudje iz kluba, žene ter dekleta igralcev. Skupno naj bi bilo vplačil za 70.000 evrov, dobitek pa je znašal 200.000 evrov.

Predsednik kluba Remy Levy je za lokalni časnik Le Midi Libre priznal, da je s policijo že govoril, obenem pa zanikal, da ima pri škandalu prste vmes tudi klub.