Storitev Facebook Gifts (Facebook darila) je na nekaterih območjih (povečini v ZDA) postala dostopna že v četrtek. "Vsak dan na milijone ljudi prek facebooka deli posebne trenutke s svojimi prijatelji, ki jim čestitajo na tej strani. Napišejo lahko 'Vse najboljše', 'Čestitke' ali pa le 'Mislim nate'," so v Facebooku zapisali v izjavi za javnost. "Sedaj jim ponujamo še en način, na katerega lahko proslavijo te trenutke," so dodali.

(Foto: Facebook/AP)

Uporabnik na facebooku izbere, kupi in pošlje eno od daril (med drugim so na voljo na primer plišasti medvedki, sladke dobrote in Starbucks kava). Darilo lahko ostane vidno samo tistemu, ki ga kupi in tistemu, ki ga prejme, seveda pa ga lahko deli z vsemi, ki jih pozna. Prav tako lahko zanj plača takoj ali pa po prevzemu darila.

Prejemnik nemudoma dobi obvestilo o darilu, digitalno voščilnico in fotografijo darila. Ko pove, kam naj darilo pošljejo, ga prijatelj prejme nekaj dni zatem. Lahko si izberejo tudi barvo, velikost ali pa okus darila, poleg vsega pa ga lahko celo zamenjajo za kaj drugega.