Dirka Grand Prix Challenge je zadnja stopnička kvalifikacij za serijo SGP. V vsaki sezoni si namreč le osem najboljših zagotovi nastopanje tudi v naslednji, tri mesta dobijo najboljši trije s kvalifikacijske dirke, štirje dirkači pa dobijo stalna vabila promotorja tekmovanja. Zadnje, 16. mesto, pa je na vsaki dirki rezervirano za enega dirkača, ponavadi domačega, ki ga povabi vsak prireditelj.

Odločilna kvalifikacijska dirka v Goričanu bo potekala na terenu najboljšega hrvaškega dirkača Jurice Pavlica. A mladi domačin ne bo edini tekmec Žagarja - enajstkratni slovenski prvak se zaveda, da bo vsak od 15 nasprotnikov naredil vse, da bi prišel na cilj na prvem, drugem ali tretjem mestu. Zanimivo je, da bodo na dirki kar štirje člani Žagarjevega poljskega kluba Gorzow, poleg Slovenca še Niels-Kristian Iversen, Michael Jepsen Jensen in Krzysztof Kasprzak.

Na hrvaškem ovalu tik ob meji z Madžarsko bodo danes zvečer nastopili Leon Madsen, Krzysztof Kasprzak, Krzysztof Buczkowski, Martin Vaculik, Martin Smolinski, Peter Kildemand, Troy Batchelor, Michael Jepsen Jensen, Peter Ljung, Matej Žagar, Niels-Kristian Iversen, Hans Andersen, Aleš Dryml, Grzegorz Walasek, Jurica Pavlic in Adrian Miedzinski.