Vrh o inovacijah in podjetništvu (World Summit on Innovation and Entrepreneurship) je namenjen inovatorjem, podjetnikom in politikom, ki si prizadevajo za spodbuditev gospodarskega sodelovanja in inovacij na področju energije, kulture, izobraževanja, zdravstva in v politiki. Vrha se je udeležilo več kot 1000 inovatorjev in podjetnikov iz 50 različnih držav.

Vsako leto na vrhu podelijo nagrado posameznikom, katerih inovativne rešitve prispevajo k preoblikovanju gospodarske, socialne in okoljske blaginje. Letos jo je za inovacije na področju diplomacije dobil tudi Janša zaradi svoje vloge pri osamosvajanju Slovenije in svojih prizadevanj za vzpostavitev demokratične države in družbe.

V preteklosti so nagrado, ki jo na pobudo Združenih narodov podeljujejo od leta 2008, med drugim prejeli Bill Gates, Stephen Hawking, Desmond M. Tutu in finska predsednica Tarja Halonen. Med udeleženci vrha je bil letos tudi predstavnik slovenskega proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel, ki je sodeloval v panelu o zelenih rešitvah v letalstvu (Greening the Future of Electric Aviation).