V igralskem kadru pa so v Tivoliju poskrbeli za zvenečo okrepitev, saj bo Jan Muršak, eden od dveh Slovencev v najmočnejši ligi na svetu, dokler v ligi NHL ne bodo dosegli dogovora, branil barve zeleno-belih. A domači ljubitelji hokeja bodo morali še počakati, da bodo lahko Štajerca na začasnem delu v Ljubljani videli v živo, saj ta teden Ljubljančane čakata dve gostovanji. Za začetek pri novincu v ligi Dornbirnu, v nedeljo pa še pri Innsbrucku, ki je bil po šestih krogih edino moštvo na lestvici za zeleno-belimi. Prvo gostovanje pa trenerju Zajcu in njegovim izbrancem ni prineslo veselja, saj so v tekmi s številnimi zadetki na koncu izgubili za gol.

Že začetek ni bil preveč obetaven, že v 25. sekundi je Luciano Aquino ušel ljubljanskim branilcem, njegov prodor pa je vratar Jerry Kuhn ustavil. Zmaji so nato naredili dva prekrška zapored in štiri minute igrali z igralcem manj, Jonathan d'Aversa je zadel vratnico, gola pa ni bilo. V prvem pravem ljubljanskem napadu pa je nato zadel Scott Freeman. V 13. minuti so imeli gostje igralca več, vendar je po zmedi v obrambi do ploščka prišel Robert MacMillan in izenačil. Patrick Coloumbe je zadel za 2:1, v zadnji minuti pa so se gostje najprej ubranili z dvema igralcema manj, ko pa se je vrnil Andrew Thomas, so domači izenačili.

V drugi tretjini so domači hitro povedli, a je hitro sledilo tudi novo izenačenje, zanj je z golom iz bližine poskrbel Anže Ropret. Z igralcem več pa je Dornbirn spet pobegnil. Gostje so delali preveč napak in bili nezbrani, tako so kar nekajkrat zapravili priložnost za "power-play" in morali sami na kazensko klop.

V zadnji tretjini je nekaj upanja vlil Muršak, ki je ušel v protinapad in pred golom našel Chrisa d'Alvisa, ki je zadel za 4:4. Gostje so morali čakati deset minut, da je sodnik po ogledu posnetka gol tudi priznal. Ljubljančani so imeli nato spet igralca več, toda ta prvina jim letos res ne gre in namesto vodstva, najlepši priložnosti sta imela Freeman in Jaka Ankerst, so pet minut pred koncem spet zaostajali. V 54. minuti je ušel John Hecimovic, gostje so ga zrušili, a mu je Kuhn kazenski strel še ubranil. Minuto pozneje pa so sodniki izključili Freemana za deset minut, prednost pa so domači izkoristili in dosegli peti gol, ki se je izkazal za odločilnega na tekmi.