"To odgovornost sem pripravljen sprejeti predvsem zato, ker mi ni vseeno, kaj se je s stranko v Kopru zgodilo. Treba je iti na teren in ponovno povezati vse naše člane, zgladiti medsebojne spore, nekoliko spremeniti vodenje in organiziranost stranke, predvsem pa se moramo kot stranka hitreje in večkrat odzivati na dogajanje v naši občini," pravi Šav, ki meni, da mora koprska SD ostati trdno na levi strani in v opoziciji, kar pa ne pomeni, da se s koprskim županom Borisom Popovičem ne bi smeli pogovarjati. Prepričan je, da je potenciala v stranki še veliko in da ji lahko uspe ponoven preboj.

Spomnimo, da je v začetku julija koprska SD ostala brez predsednika, saj je po tem, ko so ga obiskali kriminalisti, s tega mesta odstopil Sebastjan Kokl, sicer direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem, ki je vpleten v različne afere. Pod Koklovim vodstvom so se člani stranke v Kopru sprli med seboj, rezultat tega pa je bil, da so na zadnjih lokalnih volitvah dobili vsega tri svetnike v občinskem svetu. Stranka je izgubila na moči tudi zato, ker so se nekateri člani tako ali drugače povezali s koprskim županom. Med njimi izstopa predvsem Luka Juri, ki mu je koprski župan pred kratkim podelil mesto direktorja Pokrajinskega muzeja v Kopru. "Saj nam sploh ni treba zmagati na volitvah. Saj imamo zdaj več direktorjev, kot smo jih imeli v času, ko smo bili sami na oblasti," je kritičen Marijan Križman, nekdanji poslanec in predsednik stranke v Kopru, ki se je od stranke povsem distanciral. Njihov član je tudi Darko Kavre, ki sicer že nekaj let vodi občinski stanovanjski sklad.

Ker je Luka Juri tudi občinski svetnik, ki je že prej tesno sodeloval s Popovičem, z imenovanjem na direktorsko mesto pa se je to še okrepilo, so nekateri člani stranke prepričani, da bi moral odstopiti kot svetnik, vendar se to najverjetneje ne bo zgodilo. "Pričakujem, da bodo svetniki na sejah glasovali tako, kot se bomo dogovorili na stranki. Vsaj pri strateških stvareh," je povedal Šav, ki se sicer zaveda, da so svetniki pri svojem delu avtonomni. "Na naslednjih lokalnih volitvah pa si želim tako listo svetnikov, na kateri bodo ljudje brez obremenilne prtljage," je še rekel.