Janković je okoli 150 udeležencev sestanka sklical zato, da jim pojasni četrtkovo dogajanje, ko so pri njemu doma in na Mestni občini Ljubljana (MOL) kriminalisti opravljali hišne preiskave zaradi projekta Stožice. Župan in predsednik PS pa je ob tem želel tudi preveriti podporo udeležencev. Na sestanku se je izkazalo, da Jankovića udeleženci sestanka podpirajo, bolj kritičen je bil le ravnatelj osnovne šole Prule Dušan Merc.

Bruselj želi iz Slovenije več informacij glede Stožic; Karol Turk že napovedal kazenske ovadbe

Poslanec PS Matjaž Zanoškar je povedal, da je bil tudi sam na sestanku, po njegovih besedah pa so govorili predvsem o četrtkovih dogodkih. Da bi Janković udeležence sestanka spraševal, ali naj odstopi, je Zanoškar zanikal. "Mislim, da sploh ni nobenega razloga za razmišljanje o takšni stvari," je dejal in dodal, da lahko postopek sproži tudi kriva ovadba.

Lukšič: Priokus političnega ozadja obstaja, ko so v igri osebe iz visoke politike

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so v četrtek izvedli 23 hišnih preiskav zaradi suma nepravilnosti pri financiranju in izvedbi gradnje športnega objekta v Ljubljani. Janković je po končani preiskavi v mestni hiši v izjavi za medije potrdil, da ga policija preiskuje v zvezi s projektom Stožice. Po njegovih besedah policisti sumijo, da so se zgodila tri kazniva dejanja - nevestno poslovanje, zloraba položaja in goljufija pri pridobivanji evropskih sredstev.

Janković v četrtek ni želel ugibati o morebitnem ozadju preiskave, poudaril pa je, da verjame v pravosodje in ostale organe, "ki so končno prišli, da se bo nehalo pisanje skozi posamezne kanale do posameznih medijev".