Namen konference je s predstavniki različnih držav in organizacij preveriti, kakšno je stanje mladih po svetu, si izmenjati primere dobrih praks, predvsem pa skupaj poiskati področja sodelovanja in rešitve, ki jih lahko sami implementiramo, pravijo v zavodu, ki bo v prihodnjem tednu gostil tudi predavatelja iz  Gane in Združenih držav Amerike.

Dogajanje se bo začelo jutri ob 16.15, ko bo v M hotelu potekala okrogla miza z naslovom "Leadership and youth". Gostje bodo Matej Golob, Petra Kocjan, Mojca Markizeti, Theodore Brinkofski iz ZDA in Nana Yaw Osei - Darkwa iz Gane, moderator pa bo Matej Delakorda. Srečanja se bo udeležila tudi ganska veleposlanica iz Rima Anita Evelyn Stokes - Hayford.

V ponedeljek, prav tako ob 16.15 bo v M hotelu potekalo predavanje dr. Iana Sutherlanda z naslovom "Rethinking Leadership: Aesthetic Reflections". Dr. Sutherland, docent in vodja doktorskega programa na IEDC - poslovni šoli Bled, se bo dotaknil vprašanj in problemov, s katerimi se soočajo voditelji 21. stoletja, hkrati pa je jasno, da jih tradicionalno izobraževanje in vodenje ni pripravilo na dinamične izzive, s katerimi se soočajo.

V torek  ob 18. uri Zavos Ypsilon v Mestni hiši pripravlja pogovor o pravni državi z dr. Miroslavom Cerarjem, dan kasneje ob 17. uri pa bodo ponovno v M hotelu gostili Toma Križnarja, ki bo spregovoril o mednarodni krizi v Sudanu. V četrtek ob 18. uri bo sledila še tretja obletnica Zavoda Ypsilon, ki bo potekala v Kristalni palači v BTC-ju.