Kitarist Pete Townshend je priznal, da je bila poteza, da za sedem dolarjev kupi fotografije zlorabljenega otroka, "nora", a na takšen način je poskušal preiskati pedofilsko industrijo. Glasbenik sicer zatrjuje, da se je na spletni strani mudil samo iz prej navedenega razloga. "Kot otrok sem doživljal nekaj čudnega, zato se začneš spraševati, kako bi se počutil kot deklica, ki jo stric posiljuje vsak teden. Zdelo se mi je, da v sebi nosim določeno razumevanje, s katerim bi lahko pomagal," je pojasnil.

Z nakupom fotografij je hotel pokazati, da v pornografski industriji poteka finančna veriga od ruskih sirotišnic do britanskih bank. Čeprav je nakup takoj preklical, je na njega vrata vseeno potrkala policija. Na njegovem računalniku niso odkrili ničesar, kar bi ga lahko spravilo v še hujši položaj, a njegov ugled je bil uničen.

"Kar sem storil, je bilo noro," je priznal Townshend. Na vprašanje, zakaj o tem ni spregovoril že prej, je odgovoril, da je dvomil, da bo resnica prišla na dan, saj ga ljudje zdaj vidijo kot pedofila. "Če bi imel pištolo, bi se ustrelil," je še dodal.

Proti obtožbam se ni boril na sodišču, ker je bil "preveč utrujen". Policija mu je dala 30 minut časa, da se odloči, ali si želi zadevo peljati na sodišče ali ne. "Moji odvetniki so bili presenečeni, saj smo vsi menili, da me bodo izpustili. Če bi jih spravil na sodišče, bi me raztrgali," je pojasnil.