Kot je za Dnevnik.si povedala tiskovna predstavnica Simobila Ana Plut, so danes dopoldne že razprodali vse zaloge novega iPhona. Pojasnila nam je, da je prvi navdušenec nad Applovimi izdelki pred njihovo poslovalnico na Čopovi ulici v Ljubljani čakal že včeraj ob 19. uri. "Do 22. ure jih je bilo že šest, opolnoči pa smo jih našteli 30," je povedala. Ko so zjutraj odprli prodajni center na Čopovi, je pred njim čakalo kar 80 ljudi, podobno pa je bilo tudi pred poslovalnico v Mariboru, je dodala.

Simobilove zaloge iPhonov 5 so bile sicer zelo omejene - točne številke nam Plutova ni zaupala, dejala je le, da je bilo na vsakem prodajnem mestu naprodaj nekaj čez 20 izdelkov. "Z zanimanjem in prodajo smo seveda zelo zadovoljni. Seveda pa bi si želeli, da bi bile zaloge večje," je še povedala Plutova. Dodala je, da pri Simobilu še ne vedo, kdaj bodo dobili nove zaloge. "To bomo izvedeli šele v prihodnjih tednih," je pojasnila.

Za drugi val prodaje bodo možne rezervacije

Da bo danes zaradi postopne dobave na voljo izredno omejena količina mobilnikov, so pri Simobilu sicer že prej poudarjali. Zaradi omejene zaloge je bilo Applovo novost danes mogoče dobiti v dveh prodajnih centrih, v Ljubljani na Čopovi in Mariboru na Glavnem trgu. Iz enakega razloga za prvo dobavo tudi niso bile možne rezervacije, ki pa so možne za drugi val prodaje.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novo različico mobilnika predstavil 12. septembra. V prvih treh dneh od začetka prodaje - od petka do nedelje - jih je prodal že več kot pet milijonov, o čemer smo poročali tudi pri Dnevnik.si.

Novi iPhone je svojo prodajno pot začel 21. septembra, in sicer v ZDA ter Kanadi, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Avstraliji in na Japonskem, pa tudi v Hongkongu in Singapurju. Do konca meseca bo na voljo v dodatnih 20 državah, od danes kot omenjeno tudi v Sloveniji, do konca leta pa v 100 državah.