Petrol bo ponudil dodatne paketne ugodnosti ob sočasnem nakupu zemeljskega plina in elektrike ob podaljšanju pogodbenega razmerja za do dve leti, v prihodnje pa bodo za zveste kupce ponudili še dodatne ugodnosti.

Konkurenčna ostalim ponudnikom

"Petrolova ponudba plina je s tem zagotovo konkurenčna ostalim ponudnikom, saj bo ob nižji ceni vključevala še dodatne pakete ugodnosti, na podlagi katerih si odjemalci lahko pridobijo dobroimetje, ki ga gospodinjski odjemalci prejmejo na Petrolovo kartico in ga lahko porabijo za vse nakupe na Petrolovih bencinskih servisih, vključno z nakupom goriva," so pojasnili.

Višina dobroimetja je sicer odvisna od izbire paketa ugodnosti, ročnosti sklepanja pogodbe in uvrstitve odjemnega mesta v odjemno skupino glede na letno porabo zemeljskega plina.

Prihanek tudi do več sto evrov

Za primer so ob tem navedli gospodinjskega odjemalca z letno porabo 2000 kubičnih metrov zemeljskega plina (povprečna poraba za enostanovanjsko hišo), ki je izbral paket zemeljski plin, elektrika in plačilna kartica. Takemu kupcu bo Petrol na svojo klubsko kartico ob odjemalčevi izpolnitvi pogojev nakazal 80 evrov. Ta denar lahko odjemalec takoj porabi za vse nakupe na Petrolu, tudi pogonskega goriva.

Ob nižji ceni plina (v tem primeru okoli 140 evrov) bo skupni prihranek tega gospodinjstva dosegel 220 evrov. Poleg tega bo kupec deležen še dodatnih ugodnosti, več informacij je na spletni strani www.petrol.si/energija-za-dom. Znesek dobroimetja pa lahko doseže tudi do 320 evrov za največje gospodinjske odjemalce.

Dodatno znižanje dosegli s pogajanji

Nižje cene je Petrol lahko zagotovil zaradi nižje cene plina na trgu, ki je sicer vezana na spremembe cen naftnih derivatov in valutnega razmerja med dolarjem in evrom. Še dodatno znižanje pa so dosegli z intenzivnimi pogajanji z dobaviteljem, ki je znižal svoje prodajne cene plina, so še navedli v Petrolu.

V začetku meseca je na trg zemeljskega plina vstopil Gen-I, ki je po zgledu akcije pri prodaje električne energije pripravil tudi blagovno znamko Poceni plin. Gen-I do konca junija prihodnje leto odjemalcem ponuja plin po navzgor omejeni ceni 0,3999 evra za kubični meter, kar je v primerjavi z ostalimi ponudniki za približno 20 odstotkov manj.

V sredo se je na akcijo Gen-I prva odzvala Energetika Ljubljana. Ta se je namreč odločila znižati ceno za 10-odstotkov, in sicer za odjemalce, ki letno porabijo do 4500 kubičnih metrov plina, ponudili pa so še dodatno akcijo, v kateri bodo prvih 500 uporabnikov ceno znižali še za 13,5 odstotka; po napovedih bo Energetika Ljubljana z novim letom še dodatno znižala ceno.