Že ob začetku letošnjega leta so se prvič pojavila namigovanja o Tajski, kot novi gostiteljici dirke formule ena, sedaj pa te govorice postajajo vse bolj resnične, saj je predstavnik tajske vlade Kanokphand Chulakasem včeraj izjavil, da so skupaj z glavnim pokroviteljem dogodka Red Bullom vse bližje uresničitvi svojih načrtov. Uspešno je namreč minil njihov sestanek z Ecclestonom po dirki v Singapurju.

Chulakasem je razkril, da se Tajci z Ecclestonom dogovarjajo o nočni ulični dirki v Bangkoku, ki naj bi bila na koledar formule ena uvrščena že v sezoni 2014.

“Gre za ulično dirko po vzoru tistih v Monaku in Singapurju. Bo pa to večerna dirka pod žarometi, kot jo imajo v Singapurju,“ je Chulakasema citiral Bagkok Post.

Tajski vladni predstavnik je povedal še, da je do dokončne potrditve dirke odprtih še kar nekaj vprašanj, med drugim se morajo z Ecclestonom dogovoriti tudi o višini zneska, ki ga bodo Tajci plačali za pravico organizacije dirke.

Tajska vlada je obljubila, da bo poravnala 60 odstotkov tega zneska, ostalo pa naj bi krili glavni pokrovitelji, med njimi sta največja Red Bull in Singha.

Red Bull je za promocije formule ena na Tajskem poskrbel že konec leta 2010, ko je po ulicah glavnega mesta z njihovim dirkalnikom nekaj krogov naredil Mark Webber, odziv Tajcev pa je bil izjemen, saj se je na dogodku zbralo 100 tisoč ljudi.