Izjave, ki jih je bilo slišati na včerajšnji 6. redni seji DZ, da je MMC RTV Slovenija v času pod nekdanjim odgovornim urednikom Urošem Urbanijo "ves čas beležil rast obiskanosti", ne držijo, poudarjajo v službi za odnose z javnostjo RTV Slovenija. "Dejstvo je, da je obiskanost v času njegovega urednikovanja variirala, tako kot v obdobju pred in po njegovem vodenju spletnega portala," so zapisali.

Obiskanost spletnih strani je sicer odvisna od različnih dejavnikov, zlasti pa od obdobja, v katerem se meri obiskanost ter morebitnih posebnih dogodkov. Takšen trend je viden tudi pri vseh ostalih primerljivih spletnih portalih, so sporočili.

Kot trdijo, je neresnična tudi izjava, da je zdaj, ko Uroš Urbanija ni več odgovorni urednik, "bistveno manjše število uporabnikov in prikazov strani, in je iz 2. oz. 3 mesta med portali danes že na 5. mestu".

"Kot je razvidno iz raziskave MOSS, spletni portal RTV Slovenija ni bil še nikoli (niti v času urednikovanja mag. Uroša Urbanije) na 2. mestu med primerljivimi spletnimi portali, ampak po obiskanosti vseskozi ohranja 3. mesto med primerljivi spletnimi portali v Sloveniji," so pojasnili pri RTV Slovenija. Dodajajo pa, da pa je glede na meritve priznanega merilnega spletnega servisa Alexa.com MMC RTV Slovenija že ves čas na 2. mestu oz. je to mesto v zadnjih mesecih celo utrdil.

Preberite še:

- Vladajoča koalicija nezakonito razrešila člane nadzornega sveta RTV

- Državni zbor vendarle o razrešitvi nadzornikov RTVS, nadzorni svet zavrnil utemeljitve vlade za razrešitev