Po vrhuncu sezone imajo v Savi, kjer bo "superman" tudi ostal, Radenski in Adrii Mobil v grobem že postavljene smernice za prihodnjo sezono. Najbolj se je, tudi z neverjetnimi naključji, zasukalo Mohoriču, ki bo pri komaj 18 letih kar naenkrat postal nosilec kranjske ekipe. Klub ima 55-letno tradicijo. Prav v Savi so se v zadnjem letu razmere opazno spremenile. Zaradi krčenja proračuna je spomladi iz beraškega profesionalizma v redno službo najprej odšel 26-letni Gašper Švab, ki je dres Save popeljal na vrh VN Kranja in med peterico elitnih profijev na dirki Po Sloveniji 2010 in 2011. Tržičan je bil ponos Save. Potem je motivacijo izgubil talentirani Nejc Bešter, Mohoričev sosed iz Podblice, eden iz zlate generacije Polanc-Bogataj-Bešter. Poleti je dres Save slekel še Novomeščan Jure Zrimšek, zlati deček novomeškega in slovenskega kolesarstva. Vsi so primer, kako je kljub potencialu v kolesarstvu težko uspeti do profesionalca v tujini.

V Savi je kazalo na potop. Vse breme nosilca ekipe je ostalo na Luki Mezgecu, ki je s sijajno sezono potem prispeval kar 93 odstotkov najbolj opaznih uspehov ekipe na mednarodni sceni (merilo točke CQ). Tudi šest zmag in 26 uvrstitev na zmagovalni oder. Nagrada je pogodba za Argos Shimano. Seveda so Savčani za 68. mesto med vsemi svetovnimi ekipami poleg Mezgeca zaslužni vodonosci. Glavni Vlado Kerkez, Jure Bitenc, Tim Mikelj in Mark Džamastagič. Slednja sta, kot Mezgec, dobila tudi zaupanje selektorja Martina Hvastije za Valkenburg v dresu U23. Taktirka športnega vodja članov Mateja Stareta, tudi bivšega reprezentanta v Vareseju 2008, po učbenikih torej. Ob krčenju proračuna, posledica zmanjšanja dotacij glavnega sponzorja, je poleti dolgoletnega direktorja kluba Franca Hvastija zamenjal Matjaž Zevnik. Trener mladincev z zlatim fantom iz Podblice je prevzel tudi breme nadaljnje strategije. "Jedro bodo mladi kolesarji z Mohoričem, Džamastagičem, Mikljem. Vlado Kerkez, srce ekipe, bo zaključil kariero. Od malo starejših bo kot morebitni bodoči trener ostal le v sezoni poškodovani Nik Burjek. Drugega nam v tem obdobju, kot da se povsem osredotočimo na najmlajšo člansko generacijo, niti ne preostane," pravi Matjaž Zevnik, ki razkriva, da so morali proračun kluba za vse selekcije s 400.000 evrov znižati za več kot polovico, na okoli 185.000 evrov.

"Na obljube ne bomo delali. Seveda bomo za člansko ekipo obdržali licenco UCI kontinental, saj nam to ohranja možnost nastopa na mednarodnih dirkah, ne samo v Avstriji in Italiji, tudi v Rusiji, na Kitajskem, kot smo bili uspešni z Mezgecem že letos. Nadejam se, da bomo z mladinskim svetovnim prvakom zagotovo povabljeni še kam. Sicer majice ne bo nosil, mavrične nogavice in še kaj bo lahko. Matejev naslov je pravi blagoslov za klub. Sicer bo ekipa z Matejem Staretom mlada, toda najbolje je, da jih kar v vodo vržemo, bodo že splavali," je pomenljivo navrgel Zevnik, privrženec trdega dela in treninga "na cesti" brez veliko filozofije.