Po besedah Ismeta Mahmuljina, pravnega zastopnika turškega podjetja s sedežem v Ljubljani, naj bi bil glavni krivec zato stečajni upravitelj, ki naj ne bi imel denarja za plačilo opravljenih del. "Brez žage linija ne more začeti obratovati. Obrtniki so namreč zaradi neplačila žago preprosto odmontirali in odnesli s seboj. Stečajnemu upravitelji smo pripravljeni pomagati z denarjem in plačati vse nadaljnje stroške. V zameno pa hočemo podaljšanje najemne pogodbe, dokler se ta vložek ne povrne," je odločen pravni zastopnik turškega podjetja, ki je dodal, da gre za znesek v višini okoli 10.000 evrov.

Miroslav Benedejčič meni drugače in pravi, da bi morali ta vložek plačati Turki. Ocenjuje, da so najemniki neresni, in če do ponedeljka ne bodo zadeve uredili, potem jim bo prekinil najemno pogodbo. Po Benedejčičevih besedah naj bi se zapletlo zaradi 7000 evrov vredne dobave žage za razkosanja mesa. Mahmuljin je povedal, da imajo z delavci podpisane pogodbe, da jih bodo v prvi etapi potrebovali vsaj 35 (tedensko naj bi zaklali do 300 govedi), ko pa bo proizvodnja stekla s polno močjo, naj bi v Mipu delalo kar 200 ljudi. Prav tako naj bi imel turški podjetnik podpisane pogodbe o dobavi živine, to naj bi kupovali predvsem po Sloveniji, če pa je na našem trgu ne bo dovolj, bodo šli po nakupih tudi drugam.

Doslej so Turki v Mip že vložili okoli 60.000 evrov, na mesec pa naj bi imeli okoli 5000 evrov stroškov. Glede nakupa je Mahmuljin potrdil, da so pripravljeni ves objekt odkupiti za vsoto, ki so jo zapisali v ponudbi stečajnemu upravitelju. Naj spomnimo, da je vrednost Mipa ocenjena na 34 milijonov evrov in da so prišle za nakup štiri ponudbe.