Williams je umrl na svojem domu v ameriški zvezni državi Missouri. Da boleha za rakom, je Williams lani javnosti razkril med koncertom v domačem mestu Branson. Posledično si je takrat od občinstva prislužil več minut dolg aplavz.

Pevec, ki je imel več zlatih albumov in je večkrat vodil podelitve nagrad grammy in zlati globus, se je rodil leta 1927 v ameriški zvezni državi Iowa. Odraščal je v revščini, na glasbenih odrih pa je sprva nastopal v kvartetu, v katerem so bili še trije njegovi bratje.

Leta 1953 je začel solo kariero, svetovno slavo pa si je prislužil v 60. in 70. letih minulega stoletja z uspešnicami, kot sta "Butterfly" in "Can't Take My Eyes Off You". Takrat je bil v ZDA priljubljen podobno kot Frank Sinatra ali Dean Martin.

Nekdanji ameriški predsednik Ronald Reagan je Williamsa nekoč označil za "nacionalno dragocenost", sicer pa je imel pevec, ki je bil reden gost posebnih božičnih oddaj na ameriški televiziji, tesne prijateljske vesti z družino Kennedy.

Njegov zaščitni znak pa je bila pesem "Moon River" iz filma Zajtrk pri Tiffanyju. V domačem Bransonu je Williams zgradil dvorano "Moon River Theater", v kateri je sam pogosto nastopal, tudi potem, ko je izvedel, da ima raka.

Poročen je bil dvakrat in je oče treh otrok.