Tek in hoja za upanje

Europa Donna, slovensko združenje za boj proti raku dojk, tudi letos organizira Tek in hojo za upanje v Ljubljani, Mariboru in Dolenjskih Toplicah. V Ljubljani bodo tekli že to soboto. Namesto pred Halo Tivoli, kjer sta tek in hoja potekala doslej, bo dogodek letos potekal na kotalkališču med mini golfom in vhodom v kopališče Tivoli. Prijave na tek bodo mogoče od 9. ure naprej, tek in hoja na dva, štiri in osem kilometrov pa se bosta začela ob 11. uri. Letos bo v sklopu Teka za upanje prvič potekal tudi tek za otroke, s katerim želijo v združenju Europa Donna opozoriti na dejstvo, da se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših. Z otroki bo odtekla atletinja Brigita Bukovec, nosilka srebrne olimpijske medalje iz Atlante, start njihovega teka pa bo ob 10. uri.

Medvoška tekaška uvertura

Tekaško vzdušje bo v soboto tudi na medvoškem koncu. Športno društvo Efi in skupina športnih zanesenjakov namreč prirejata 1. Medvoški tek na 5 in 10 kilometrov. Tekmovanje bo rekreativnega značaja in bo potekalo po medvoških ulicah in okoliških vaseh. Začetek teka bo ob 17. uri, tekmovalci bodo štartali na parkirišču Zavoda za šport in prireditve Medvode. Dogodek bodo popestrili zabavni program, animacija za najmlajše ter podelitev medalj in pokalov za najboljše. Prijave so možne prek spleta: efi.storga@gmail.com.

Kolesarjenje s plemenitim ciljem

Tudi kolesarji bodo v soboto prišli na svoj račun. Na pobudo Francija Horvata, ultrakolesarja iz Postojne, bo v organizaciji ekipe Franci Horvat Team in Kulturno-športnega društva Mušketirji organizirano dobrodelno krožno kolesarjenje v okolici Postojne. Vsi prispevki bodo namenjeni članu Društva paraplegikov Istre in Krasa za reševanje socialne stiske. Že peto kolesarjenje takšne vrste in namena se bo začelo ob 10. uri izpred stavbe Trgo ABC v Postojni, dolžina kroga bo 18,5 kilometra in bo potekala po trasi Postojna-Hrašče-Dilce-Landol-Erazem-Zagon-Velik Otok-Postojna. Prijavite se lahko po telefonu: 041/564-300 (Franci).

Študentska tekaška štafeta Nike

V ponedeljek, 1. oktobra, bo v sklopu tradicionalnega sprejema brucev, ki bo popestril dogajanje na Prešernovem trgu, potekala študentska tekaška štafeta Nike, ki jo organizira Športna zveza Univerze v Ljubljani. Za adrenalin in doseganje praga zmogljivosti bo poskrbelo podjetje Nike, ki bo trem najhitrejšim ekipam namenilo privlačne denarne nagrade.

Tekaški izziv v objemu narave

Športno obarvan konec tedna se obeta tudi teden dni pozneje, 6. oktobra, ko se boste tekaški zanesenjaki pomerili na 1. Katarinskem teku. Tekmovanje s štartom in ciljem pri podružnični šoli Topol se bo začelo ob 10.30, udeleženci boste morali premagati 800 metrov višinske razlike in se spopasti z enajst kilometrov dolgo progo, ki bo potekala po gorskih in planinskih poteh ter bo vključevala dva vzpona: na Mali Tošč in polhograjsko Grmado. Vzporedno s prireditvijo bosta potekala tudi družinski pohod in nordijska hoja s Katarine do Sv. Jakoba in nazaj v dolžini pet kilometrov. Prijave so možne prek spleta: info@tek.si. th