Po navedbah naših virov je bila prelomna prav zadnja skupščina družbe KD (večinska lastnica KD Group), na kateri sta Racman in Sekavčnik s pomočjo Mateja Počivavška preglasovala Gantarja (Butine na skupščini ni bilo) in dosegla, da bi moral KD svojim lastnikom izplačati za kar 9,3 milijona evrov dividend. Izplačilo je preprečila šele Agencija za zavarovalni nadzor (AZN), ki je od upravnega odbora KD nemudoma zahtevala sklic nove skupščine, na kateri bi delničarji preklicali izplačilo dividend.

Tej skupščini je po neuradnih informacijah sledila burna seja upravnega odbora, na kateri je eden od lastnikov predlagal celo razdelitev družbe na več delov. Podrobnosti za zdaj niso znane, po nekaterih informacijah pa naj bi Gantar za svoj lastniški delež dobil Adriatic Slovenico, Butina KD Sklade, Sekavčnik in Racman pa KD Kapital in nekatere nepremičnine. Toda po navedbah naših virov je to račun brez krčmarja, saj ima KD Group še vedno okoli 27.000 malih delničarjev, ki bi jih morali pred tem izplačati iz lastništva. Ti se namreč o tovrstni delitvi družbe brez dvoma ne bi strinjali, poleg tega pa je le malo možnosti, da bi to podprli tudi upniki holdinga. KD Group je imel namreč konec junija še vedno za skoraj 160 milijonov evrov finančnih obveznosti, od česar okoli 50 milijonov evrov predstavljajo bančna posojila, 26 milijonov evrov posojila hčerinskih družb, preostalih 80 milijonov evrov pa obveznosti iz obveznic, ki so jih v pretežni meri pokupile domače banke in Adriatic Slovenica.

Ker bi za izplačilo vseh malih delničarjev in znižanje finančnega dolga KD Group potreboval najmanj okoli sto milijonov evrov, so se lastniki že začeli pripravljati tudi na temeljito reorganizacijo Adriatica Slovenice. To naj bi vsaj začasno oblikovali na podoben način, kot je sestavljena Zavarovalnica Triglav. Se pravi, da bi bila zavarovalnica neposredna lastnica družbe za upravljanje KD Skladi, življenjske zavarovalnice KD Življenje in tudi holdinga KD Kapital, na katerega je KD Group že pred časom prenesel vse svoje portfeljske naložbe.

Na tak način bi lahko sredstva za poplačilo zunanjih upnikov in malih delničarjev KD Group praktično v celoti prenesel na koprsko zavarovalnico, kasneje pa bi jim to omogočilo tudi lažjo delitev naložb. Vendar pa je vprašanje, ali bi bila Adriatic Slovenica sploh zmožna financirati tako zahteven podvig, saj je od začetka krize svoji lastnici prek dividend, posojil in različnih finančnih poslov izplačala že okoli 50 milijonov evrov. Poleg tega bi morala tako reorganizacijo potrditi tudi AZN, pri kateri pa za tovrstne ideje po vsej verjetnosti ne bi imeli veliko posluha. Ne nazadnje mora KD Group prav zaradi AZN do aprila prihodnje leto izvesti najmanj 60-milijonsko dokapitalizacijo ali bistveno zmanjšati svoje lastništvo v Deželni banki Slovenije. Ker je KD Group obravnavan kot finančni konglomerat, zanj namreč veljajo bistveno strožja pravila kot za preostale holdinge, naložbe v delnice zavarovalnic, bank in družb za upravljanje pa se pri izračunu kapitalske ustreznosti odštevajo od njegovega kapitala.