Mariborski Branik se je pred letošnjo sezono okrepil z nekaj zvenečimi imeni, med katerimi pa je zagotovo izstopal Renato Vugrinec. 37-letni Ptujčan, ki je za slovensko izbrano vrsto zbral skoraj 200 nastopov in je med drugim igral za evropske klubske velikane kot so Celje Pivovarna Laško, španski Portland San Antonio ter nemška Magdeburg in HSV Hamburg, je pomenil velik korak naprej pri sestavi moštva vijoličastih.

"Na željo Renata Vugrinca, ki je prejel izjemno mamljivo ponudbo Metalurga, smo se na koncu vse tri strani dogovorile za odhod Vugrinca v Skopje. Čeprav je Vugrinec v kratkem obdobju v Mariboru dokazal, da gre za izjemnega igralca, ki je pomenil za nas veliko okrepitev, smo se odločili, da ga ob prejeti odškodnini tudi pustimo, sami pa nismo želeli tekmovati z dvigovanjem pogodbenega zneska, ki za nas ne bi bil sprejemljiv. Ambicije kluba kljub njegovemu odhodu ostajajo visoke, vprašanje njegove menjave pa bomo predvidoma rešili v nekaj dneh," je po odhodu Vugrinca dejal direktor kluba Andrej Bauman.

Vugrinec je v Mariboru preživel dva meseca in se v tem času izkazal za pravega profesionalca. S trdim delom v pripravljalnem obdobju je nato na šestih uradnih tekmah v vijoličastem dresu zabil kar 51 golov.

"Zame je to bila težka odločitev in kar nekaj čas je trajalo, da je do dogovora sploh prišlo. Trudili smo se, da bi ostal v Mariboru, a so se zadeve obrnile v drugo smer. Zagotovo bo mi ta čas v Mariboru ostal v lepem spominu. Kljub temu, da je za nekatere morda to kratek čas, ampak tukaj sem se res počutil zelo dobro. Dobro sem se ujel tako s trenerjem in soigralci ter nisem razmišljal o odhodu. Ko pa se je pojavila ponudba Metalurga z igranjem v ligi prvakov in ligi Seha, sem v tem videl še eno novo priložnost. Zagotovo bo zdaj v moštvu nastalo nekaj težav, vendar verjamem, da gre za igralce, ki so sposobni doseči zadane cilje. Želim jim vse najboljše in čim manj poškodb ter, da še naprej uživajo v igranju rokometa," je ob slovesu dejal Vugrinec.

Makedonska ekipa bo v ligi prvakov igrala v skupini C, v kateri je tudi velenjski Gorenje.