Izvršni sekretar pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Andrej Zorko je po zaključku drugega kroga pogajanj za STA povedal, da je ministrstvo za delo upoštevalo petkovo razpravo in predlagalo določene spremembe koncepta pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

Za sindikate je bilo sicer sporno petmesečno poskusno obdobje, v katerem bi lahko delodajalci delavce odpuščali brez navajanja razloga, delodajalci pa so pri konceptu pogrešali več prožnosti pri zaposlovanju in odpuščanju.

Po Zorkovih besedah novi predlog, ki je bil danes predstavljen le ustno in naj bi ga socialni partnerji v pisni obliki prejeli do četrtka, predvideva eno samo obdobje o zaposlitvi in ne več treh. Kot je še povedal, bi v primeru zgolj enega obdobja zaposlitve morali nekatere "institute obravnavati posebej".

Če bodo danes ustno predlagane spremembe enake tudi v pisni obliki, predlog predstavlja korak naprej, je še ocenil predstavnik ZSSS.

Štrukelj: Do Vizjakovega predloga se še nismo opredelili

Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Branimir Štrukelj je medtem za STA dejal, da se do Vizjakovega predloga še niso opredelili. "Ker ga ni bilo mogoče v celoti natančno razumeti", ga ni želel komentirati. Zato so po njegovih besedah tudi vztrajali, da se ga pripravi v pisni obliki.

Da bodo nov predlog in to, kaj prinaša, še preučili, je za STA pojasnil tudi podpredsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Ivan Jani Ulaga.

Po njegovih besedah je predlog pravzaprav pozitivno presenečenje, saj zbližuje stališča, to pa je ključ pogajanj. Kot je ocenil, gre za "neko vmesno varianto".

Ulaga je povedal še, da so se danes dogovorili, kje nadaljevati pogajanja, da so si pri nekaterih stališčih vse tri strani bližje, medtem ko so pri drugih še razmeroma daleč. Izpostavil je še, da imajo, če želijo doseči cilj reformo spraviti v veljavo 1. januarja prihodnje leto, za pogajanja le še dobrih 14 dni časa.

Pogajalska skupina bo z delom nadaljevala v petek.

Sindikati želijo umik poskusnega obdobja, Janši odprto pismo proti odpuščanju v javnem sektorju

Eden najtrših orehov pri pogajanjih bo koncept enotne pogodbe za nedoločen čas

Socialni partnerji so danes v okviru pogajalske skupine pri Ekonomsko-socialnem svetu, zadolžene za reformo trga dela, nadaljevali z vsebinskim delom pogajanj. Po prvem krogu minuli teden se je izkazalo, da bo eden najtrših orehov koncept enotne pogodbe za nedoločen čas, ki ji delodajalci očitajo premalo prožnosti, sindikati pa premalo varnosti.

Kot je po prvem srečanju pogajalske skupine pojasnil minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak, elementi enotne pogodbe, ki jih predlagajo, vnašajo tako fleksibilnost kot varnost. Ob tem je opozoril, da bo koncept enotne pogodbe mladim omogočil dostop do stabilnejših zaposlitev in da ta cilj presega interese socialnega partnerstva.

Delodajalci so v zvezi z enotno pogodbo izpostavili, da ne prinaša dovolj prožnosti. Prepričani so, da jim morajo rešitve zagotoviti lažje zaposlovanje, odpuščanje in prilagajanje trgom, saj se bodo na ta način lahko bolj posvetili iskanju novih trgov, novih proizvodov in tudi izterjavi, s katero imajo danes težave.

Enotna pogodba po njihovem mnenju ne prinaša ne večjega zaposlovanja ne večje konkurenčnosti, saj večja obremenitev gospodarskega subjekta pomeni manjšo konkurenčnost. Koncept enotne pogodbe je medtem iz povsem nasprotnih razlogov nesprejemljiv tudi za sindikate. Moti jih zlasti petmesečno poskusno obdobje, ki delavcem ne nudi varnosti. V tem času zaposleni po njihovih besedah nimajo nikakršnih pravic in lahko kadarkoli pristanejo na cesti.

Poleg tega zavračajo tudi predlagana začasna in občasna dela za brezposelne, saj naj bi delodajalcem dala možnost izigravanja zakonodaje in veriženja prekernih oblik dela.