A mobilizacija fondovcev ni imela občutnega vpliva na mestne svetnike, saj so z Jankovićevo večino na čelu že petič izglasovali podaljšanje družbene pogodbe za Bežigrajski športni park. Čeprav fondovci menijo, da bi bilo nepodaljšanje pogodbe najbolj elegantna rešitev za Mestno občino Ljubljana. Ena od predstavnic Fondovih blokov Karmen Stariha je namreč pojasnila, da je mesto v družbo Bežigrajski športni park kot stvarni vložek vložilo zemljišče, ki naj bi bilo funkcionalno zemljišče Fondovih blokov. "Ko bo sodišče pritrdilo, da je to zemljišče resnično naše, bo Pečečnik zaradi tega zagotovo tožil mestno občino," je prepričana Starihova in prav zato meni, da bi se mesto vsem tem morebitnim preglavicam enostavno izognilo, če ne bi podpisalo podaljšanja pogodbe.

Ob tem velja spomniti, da je Agencija za okolje Pečečniku že izdala okoljevarstveno soglasje, ki pa zaradi pritožb fondovcev ni pravnomočno. O soglasju zdaj odloča ministrstvo za okolje, fondovci pa so prepričani, da jim bo ministrstvo ugodilo in tako Pečečniku onemogočilo izdajo gradbenega dovoljenja. Pečečnik na drugi strani meni ravno nasprotno in je že napovedal tožbe stanovalcev, ki po njegovem mnenju načrtno zavirajo prenovo stadiona. Predstavniki stanovalcev Fondovih blokov so ogorčeni nad temi obtožbami, saj pravijo, da želijo le "na legalen način zaščititi svoji temeljni pravici do zdravja in zdravega okolja," je povedala Starihova. Dodala je, da je Pečečnikov projekt obnove nekdanjega centralnega stadiona okoljsko nesprejemljiv že od vsega začetka in da je ta okoljska nesprejemljivost pravzaprav njegov glavni problem.

Starihova je poudarila, da bi tudi gradnja za avtocestnimi protihrupnimi ograjami, kot so nedavno določili na Agenciji za okolje, presegla kritične vrednosti hrupa. "Zaradi hudih posledic na zdravje je takšno obremenjevanje okolja s hrupom po zakonu prepovedano," je prepričana Starihova. Tudi v družbi Bežigrajski športni park niso zadovoljni s protihrupnimi ograjami, ki bi jih morali postaviti v času gradnje. V družbi so pred dobrim tednom pojasnili, da bodo protihrupna ograja in drugi predpisani ukrepi za zmanjšanje hrupa v času gradnje podražili in tudi za slabo leto podaljšali čas gradnje. A te ukrepe bodo kljub temu spoštovali, so takrat še zagotovili v družbi Bežigrajski športni park.

Fondovce skrbi tudi dejstvo, da je Pečečnik nedavno projekt Bežigrajskega športnega parka predstavil ministroma za infrastrukturo in prostor ter za kmetijstvo in okolje. "Ker menimo, da gre v tem primeru za nedopustno obliko lobiranja pri izvršni oblasti tik pred odločanjem o pritožbi zoper okoljevarstveno soglasje za projekt športnega parka, želimo javnost opozoriti na ugotovitve upravne inšpekcije, ki nakazujejo na to, da tudi ARSO v postopku ni ravnal nepristransko," so zapisali predstavniki fondovcev. A na Agenciji za okolje so opozorili, da inšpektor ni oporekal veljavnosti okoljevarstvenega soglasja niti ni sprožil vprašanja o pristranskosti. Tiskovna predstavnica Verica Vogrinčič je zagotovila, da je agencija postopek izdaje soglasja vodila popolnoma nepristransko. Vogrinčičeva je priznala, da je inšpektor sicer ugotovil nekaj napak, a da so bile te manjše in administrativne narave.