"Ker je po sprejetju varčevalnega zakona plačilo postalo sramotno in nas večina policistov dela na terenu pod 700 evri osnovne plače, je motivacija za delo padla najnižje v zgodovini slovenske policije," je v pismu navedel policist.

Pravi, da so policisti apatični in obupani, ker že 20 let poslušajo, da se bo vse uredilo, v resnici pa so plače vsak mesec nižje, dela in odgovornosti pa je vedno več. "Velja opomniti, da moramo policisti vsakodnevno uporabljat huda prisilna sredstva nad državljani."

Zaradi vsega tega je prišlo do hudega upada policijskega dela, je še zapisal. "In zaradi tega se zdaj dogajajo hudi pritiski na nas, policiste. Pritiski se vršijo po celi Sloveniji. Vedno huje je." Pripomni, da so delo policista popolnoma razvrednotili. "Drugo kot to, da pridemo v službo in počakamo, da mine, ne morejo več pričakovati."

Anonimni policist je svojemu elektronskemu pismu priložil dokument, iz katerega je razvidno, da GPU ugotavlja, da kljub povečanju prometnih nesreč na območju celotne Slovenija policisti napišejo manj kazni. Policiste, ki nočejo več pisati kazni, opozarjajo, da na takšen način vplivajo na varnost v promet.

Manj napisanih kazni so zabeležili povsod po Sloveniji (za okoli 47 odstotkov), največ v Ljubljani, na območju PU Novo mesto pa za 36 odstotkov.

Več si lahko preberete spodaj (za povečavo kliknite na fotografijo):