Sredi oktobra se začenja tudi sobotni otroški abonma s sedmimi predstavami. Letošnje poletje je na vrtu Sokolskega doma zaživela bralnica, vsako popoldne se je zbralo precej obiskovalcev, zato bodo ta projekt nadaljevali tudi prihodnje poletje. Posebno zanimiv bo dopoldanski abonma mladih glasbenikov, ko se bodo v petih predstavah zvrstili glasbeniki gorenjskih glasbenih šol. Kot ugotavlja Andreja Megušar z občine Škofja Loka, se število predstav in drugih prireditev povečuje, s tem pa tudi število obiskovalcev.

Za dogajanje v Sokolskem domu sicer skrbi občina sama, sodeluje pa s programskimi odbori za vsako kulturno dejavnost posebej, tako da pridejo do izraza domača kulturna društva in ustanove.

V Škofji Loki pa navkljub konkurenci Kolosejev in podobnih gigantskih komercialnih kinodvoran vztrajajo z umetniškim kinom Sora. Pomladi in jeseni v petkovih večerih prikažejo devet aktualnih filmov, ki izstopajo iz povprečja in so prejemniki nagrad na filmskih festivalih. Letošnje jesensko filmsko gledališče se začenja 21. septembra s filmom Medtem, ko si spala. Cena filmskega abonmaja je 23 evrov.